Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Такого ще не було: пасажирів здивували новою послугою в аеропорту

Розбиралися, як пасажирам потрапити до поштомату, завдяки якому можна відправити додому речі, які заборонено перевозити в ручній поклажі

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Нова послуга передбачає подвійну плату

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В аеропорту Варшави запустили нову послугу для пасажирів. Вона знадобиться тим, хто взяв із собою предмети, які не можна перевозити в ручній поклажі.

Про це повідомляє Avianews.

Тепер замість того, щоб викидати речі, заборонені до провезення, їх можна буде відправити додому. Поштомат розташований в зоні прискореного проходження огляду Fast Track.

Як користуватися послугою

Для того, аби потрапити до поштомату, пасажиру потрібно оплатити послугу Fast Track, а потім показати співробітнику служби безпеки предмет, який необхідно відправити додому. Після отримання дозволу від співробітника мандрівник зможе вибрати коробку необхідного розміру, запакувати в неї свою річ і залишити її в поштоматі.

Нова послуга передбачає подвійну плату – за послугу Fast Track та безпосередньо за відправку речі додому. Аеропорт Шопена зазначає, що через поштомат можна відправити речі лише в межах Польщі. Для доставки пасажир може вибрати інший поштомат або зазначити адресу.

Чи реально відновити польоти над Україною під час війни

На весні цього року в Європейській організації безпеки повітряної навігації (Євроконтролю) повідомили, що цивільні літаки в українському небі почнуть літати не раніше 2029 року.

Але в ДП "Украерорух" спростували прогноз європейських колег та зазначили, що польоти реально відновити після перемоги у війні.

"Попри обставини форс-мажору, викликані військовою агресією Російської Федерації, Україна повноцінно готується до відновлення польотів у своєму повітряному просторі", — підкреслили у відомстві.

Що потрібно, аби відновити авіаперельоти

Як ми розповідали раніше, на думку керівника науково-дослідного інституту цивільної авіації "Украеропроект" Кирила Новікова, відповідний план має включати:

  • черговість відновлення аеропортів;
  • план повернення авіакомпаній та всіх субʼєктів авіаринку та безперешкодний доступ до діяльності в аеропортах;
  • приведення до відповідності з нормами ЄС питань вартості авіапального та стандартів обслуговування;
  • зменшення податків для субʼєктів господарювання авіагалузі;
  • відбудова зруйнованої інфраструктури летовищ;
  • розвиток пріоритетних летовищ, створення транзитних хабів;
  • створення вантажних аеропортів.

Раніше ми розповідали, за скільки років Україна може стати повноправним членом Європейського Союзу. Також ми писали, чи залишиться гривня національною валютою після вступу України в ЄС.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.