Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Страйк на кордоні з Польщею дався взнаки? Яка ситуація на пунктах пропуску

Пропонуємо дізнатися, на яких прикордонних пунктах утворилися найбільші черги

Фото: ДПСУ/Facebook

Найбільші черги спостерігаються на пункті пропуску "Устилуг"

Фото: ДПСУ/Facebook

7 листопада ситуація на кордоні України стала більш напруженою, особливо на пунктах пропуску в Польщу. Це сталося через початок страйку польських перевізників 6 листопада, що призвело до ускладнення руху вантажівок. Хоча організатори протесту не перешкоджають руху пасажирського транспорту, деякі мандрівники вирішили оминати цей кордон і вибрати інший маршрут.

Про ситуацію на кордоні повідомили в Західному регіональному управлінні ДПСУ.

Станом на 9 годину ранку на кордоні України з Польщею спостерігаються значно менші черги, ніж це було в попередні дні. Можливо, це пов'язано з тим, що вчора протестувальники здійснили поступове блокування руху вантажного транспорту у напрямку пунктів пропуску "Ягодин-Дорохуськ", "Краківець-Корчова", "Рава-Руська-Хребене". Тож сьогодні, 7 листопада, черги утворилися лише на наступних пунктах пропусках:

  • "Ягодин" – в електронній черзі стоять 6 автобусів. На цьому пункті не здійснюють пропуск пішоходів, та тимчасово мандрівників на автомобілях;
  • один з найбільш завантажених пунктів є "Устилуг". Там в електронній черзі стоять 30 машин та 4 автобуси, пішоходів – не обслуговують;
  • "Краківець" – 1 автобус в електронній черзі (пропуск пішоходів не здійснюється);
  • "Шегині" – в електронній черзі стоять 9 автобусів, також на перетин кордону чекають 40 пішоходів (пропуск здійснюється в обох напрямках);
  • на пункті "Нижанковичі" дозволено проїжджати лише вантажним автомобілям. На 9 ранку там в електронній черзі було зареєстровано 1 375 вантажівок з допустимою максимальною вагою понад 7,5 тонн і без вантажу. За повідомленнями прикордонників, учора протести впливали на швидкість пропуску автотранспорту, обмежуючи його до одного вантажного автомобіля на годину. Існує ймовірність, що такі обмеження будуть діяти й сьогодні.

На кордоні зі Словаччиною спостерігається вже традиційна ситуація. Черги з 5 автобусів утворилися лише на пункті пропуску "Ужгород". Така ж тенденція відбувається на українсько-румунському кордоні, а саме в пункті "Порубне", де стоять лише 3 автобуси.

Дещо більші черги спостерігаються на кордоні з Угорщиною:

  • "Тиса" – 10 легкових автомобілів та 3 автобуси в електронній черзі. На цьому пункті не здійснюється пропуск пішоходів;
  • "Лужанка" – 10 машин.

Що відомо про страйк польських перевізників

Поляки влаштували акцію протесту на кордоні з Україною через надмірну конкуренцію. Спочатку планувалося розпочати акцію 3 листопада, але перенесли на 6 листопада. Ці дії вони хочуть проводити до кінця 2023 року.

Польські перевізники вимагають деяких змін:

  • повернення українським перевізникам їхніх дозволів;
  • зміцнення правил перевезень за ЄКМТ для іноземних перевізників;
  • заборона реєструвати компанії в Польщі, якщо їхні фінансові активи знаходяться за межами ЄС;
  • доступ до системи "Шлях";
  • створення окремої черги в "єЧерзі" для автомобілів з номерами ЄС;
  • окрема черга на всіх кордонах для порожніх фур.

Варто зазначити, що раніше перевізники протестували лише на одному пункті пропуску, однак наразі вони перекрили усі наявні виїзди з України.

Раніше ми повідомляли, чи зможуть українці виїхати до Польщі під час масового страйку. Також ми писали, на якому пункті пропуску встановили камери автофіксації.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.