Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Поляки заблокували ще один КПП: як це може вплинути на постачання допомоги

Польські фермери вирішили не зупинятися на блокуванні п'яти важливих пунктів пропуску, тому розпочали акцію протесту на ще одному КПП

Фото: скріншот. Колаж: Pro Гроші

Польські фермери заблокували ще один пункт пропуску на кордоні з Україною

Фото: скріншот. Колаж: Pro Гроші

Польські фермери вже другий тиждень, а саме з 6 лютого, блокують пункти пропуску на кордоні з Україною. Зранку 16 лютого протестувальники проводили акцію на п'яти КПП, згодом вона розширилася на ще один пункт. Така ситуація може неабияк вплинути на безперебійну доставку гуманітарної допомоги.

Про це в етері телемарафону повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Як блокада може вплинути на постачання гуманітарної допомоги


Демченко висловив свої сумніви щодо того, чи зможе достатня кількість гуманітарної допомоги пройти через обмежену кількість відкритих прикордонних переходів у зв'язку із зазначеною блокадою.

"Маючи обмежену кількість прикордонних пунктів для руху вантажних транспортних засобів, у мене є сумніви, що учасники блокади дозволяють проїжджати необхідній кількості гуманітарної допомоги, яка призначена для України", – заявив він.

Транспортні засоби з гуманітарною допомогою або з іншим важливим вантажем можуть стояти не в окремій черзі. Тому при обмеженому русі та низькій пропускній здатності вантажівки можуть запізнюватися. Крім того, речник прикордонної служби зазначив, що скоріш за все гуманітарна підтримка застрягла на кордоні.

Який ще пункт пропуску заблокували польські фермери


Державна прикордонна служба України в Telegram-каналі повідомила, що ускладнився рух на пункті пропуску "Краківець – Корчова" на українсько-польському кордоні. Це пов'язано з тим, що протестувальники розпочали там свою акцію. Також блокада триває на наступних КПП:

  • "Устилуг";
  • "Ягодин";
  • "Рава-Руська";
  • "Угринів";
  • "Шегині".

За інформацією від польських прикордонників, ця блокада може призвести до ускладнень як на в'їзді в Україну, так і на виїзді з Польщі. 1 730 вантажівок очікують в'їзд на територію України на кордоні з Польщею.

Зазначається, що польські фермери не блокують рух для автобусів с пасажирами та легкових автомобілів.

Раніше ми повідомляли, що українці розпочали власний страйк на кордоні з Польщею. Також пропонуємо дізнатися, скільки грошей втратить Україна через блокаду кордону польськими фермерами.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.