Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ситуація на кордоні України: на яких пунктах найбільші черги

Прикордонники порадили уважно стежити за ситуацією на КПП, оскільки електронні системи контрольних служб можуть нестабільно працювати

Фото: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон/Facebook

На кордоні України з сусідніми країнами майже немає черг

Фото: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон/Facebook

Плануючи виїзд з України за кордон, важливо слідкувати за ситуацією на пунктах пропусках. Оскільки черги на КПП можуть вплинути на подальші плани, навіть невелика підтримка може призвести до запізнення на потяг або літак.

Про це повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України-Західний кордон на сторінці Facebook.

Що відбувається на кордоні з Польщею

Зазвичай найдовші черги спостерігаються на кордоні з Польщею, але станом на 9 ранку, там досить спокійна ситуація. На пунктах пропуску "Ягодин", "Смільниця", "Рава-Руська", "Краківець", "Угринів", "Грушів" та "Шегині" зовсім не було черг.

Водночас будь готові постояти в черзі на пункті пропуску "Устилуг". Оскільки там зранку зафіксували 45 легкових автомобілів та 3 автобуси. На КПП "Нижанковичі", де відбувається пропуск лише вантажівок з допустимою максимальною вагою понад 7,5 тонн, без вантажу (крім цистерн, для небезпечних вантажів, у т.ч. ПММ), стоять 140 вантажних транспортних засоби.

Важливо зазначити, що на багатьох пунктах пропуску пішоходів не пропускають, тому перед виїздом варто перевірити актуальну інформацію.

Яка ситуація з чергами відбувається на кордоні зі Словаччиною, Угорщиною та Румунією

На кордоні зі Словаччиною також все спокійно. На пункті "Малий Березний" не було ні автомобілів, ні пішоходів, хоча пропуск здійснюється в обох напрямках. Щодо інших КПП на кордоні, там зафіксували таку ситуацію:

  • "Ужгород" – немає черг з легкових автомобілів та автобусів. Зауважимо, що пропуск пішоходів не здійснюється;
  • "Малі Селменці" працюють з 9 ранку до 21 години вечора, з моменту відкриття не було черг з пішоходів.

Угорські та румунські пункти пропуску також працюють без черг, але на деяких з них пропуск пішоходів і транспортних засобів обмежений або випускається в певні години.

Наприклад, на угорському пункті "Тиса" та румунському "Дякові" обслуговують лише транспортні засоби, а в "Косино" та "Дзвінкове" працюють лише з 08:00 до 20:00 і з 08:00 до 19:00 години відповідно.

Чи є черги на кордоні з Молдовою

Станом на 09:00 13 вересня на пунктах пропуску з Молдовою також не біло черг, йдеться про такі КПП:

  • "Мамалига";
  • "Кельменці";
  • "Росошани";
  • "Сокиряни".

Прикордонники закликали пам’ятати, що багато пунктів працюють в обмеженому режимі, а електронні системи контрольних служб можуть працювати нестабільно, що може вплинути на швидкість проходження кордону.

Раніше ми повідомляли, що Кабмін розширив можливості "єЧерги". Також ми писали, чому ціни на квитки Ryanair можуть "злетіти до небес".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.