Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ціни на квитки Ryanair можуть "злетіти до небес"? Чому доведеться платити більше

Важливо памʼятати, що компанія завжди просувала себе як найбільш доступну, адже пропонувала низьку вартість авіаквитків

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Ryanair працює на ринку вже не перший рік

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Один з найбільших європейських лоукостерів Ryanair, квитки якого вважаються одними з найдешевших, скоротить частоту польотів. Все через дефіцит авіалайнерів з яким може стикнутися авіаперевізник. Така ж доля чекає ще одного гіганта – Wizz Air.

Про це йдеться на сайті avianews.com.

Що відомо

Авіакомпанія Ryanair очікувала отримати 57 авіалайнерів Boeing 737-8200 MAX від американського виробника. Однак сталося дещо інакше. А все тому, що новий графік передбачає постачання лише 40 повітряних літаків.

Саме нестача транспорту змушує авіаперевізника скорочувати частоту рейсів. Однак повністю закривати маршрути не будуть. Виходить, що за рік пасажиропотік має скоротитися до 198-200 млн пасажирів, хоча насправді було заплановано 205 млн пасажирів.

Скоротять рейси з аеропортів, збори яких не влаштовують Ryanair, а саме:

  • Варшава-Модлін;

  • Дублін;

  • Мілан-Мальпенса;

  • чотирьох аеропортів у Португалії.

Де ще не вистачає літаків

Аналогічна проблема стосується й іншого європейського лоукостера – Wizz Air. До кінця березня 2024 року авіакомпанія планує більше не використовувати 40 своїх літаків (це п'ята частина усього флоту). Все тому, аби провести інспекції.

Як стало відомо, то у нових авіалайнерах сімейства Airbus A320neo з парку Wizz Air виявили проблеми з двигунами. Саме тому наразі їх треба ще раз обслужити або навіть взагалі замінити.


Компанія Ryanair прогнозує, що такі проблеми з літаками цілком можуть знизити спочатку провізні ємності в Європі, а отже надалі варто очікувати навіть подорожчання авіаквитків.

Чому компанія Ryanair отримала популярність

Це сталося завдяки кільком факторам:

  • Ryanair просуває себе як найбільш доступну авіакомпанію, пропонуючи низькі вартості авіаквитків, якщо порівнювати з іншими.

  • Компанія обслуговує велику кількість місць у Європі та за її межами.

  • Ryanair вдається знизити витрати завдяки ефективному використанню ресурсів. Вони використовують регіональні аеропорти з меншими платами за обслуговування, а тому мають швидкий оборот літаків та оптимізовані процеси обслуговування пасажирів.

  • Компанія пропонує базовий рівень послуг, а ще пасажири можуть отримати додаткові, але вже за окрему плату.

  • Ryanair активно використовує маркетинг та рекламні кампанії, щоб залучати увагу пасажирів.

Насправді це навіть не повний список тих факторів, що дозволили компанії зайняти не останнє місце у рейтингу найпопулярніших.

Раніше сайт Pro Гроші писав про вимоги до ручної поклажі в Wizz Air і розповідав, за що можуть оштрафувати пасажира у 2024 році. Також ми повідомляли, що в Європі через страйки виникли транспортні проблеми.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.