Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Кабмін розширив можливості єЧерги – кому тепер доступна система

Станом на 27 лютого 2024 року вона вже була доступна для вантажних автомобілів та автобусів, однак наразі ще більше людей можуть нею скористатися

Фото: "Дія", ДПСУ. Колаж: Pro Гроші

Система стала доступнішою для більшої кількості українців

Фото: "Дія", ДПСУ. Колаж: Pro Гроші

В Україні внесли зміни до порядку експериментального проєкту "Електронна черга перетину кордону". Тобто, відтепер черга буде діяти не лише для вантажівок та автобусів, а також і для легкових авто.

Про це повідомив представник уряду у Верховній раді Тарас Мельничук в Telegram.

Виходить, що водії легкових автомобілів зможуть скористатися "Електронною чергою перетину кордону" для бронювання місця у черзі та управління процесом виїзду через державний кордон.

Це можна зробити через мобільний додаток "Дія" чи завдяки Єдиному державному вебпорталу електронних послуг.

Що таке єЧерга

Це така система онлайн-бронювання місця в черзі для перетину кордону. Станом на 27 лютого 2024 року вона вже була доступна для вантажних автомобілів та автобусів. Працює система у такий спосіб:

  • Перевізник реєструється в системі єЧерга та обирає пункт пропуску та дату перетину.

  • Система бронює місце в черзі на певний час.

  • Перевізник прибуває до пункту пропуску у заброньований час та проходить контроль без черги.

Де доступна єЧерга:

  • Краківець — Корчова;

  • Рава-Руська — Гребенне;

  • Устилуг — Зосин (для порожніх вантажівок);

  • Шегині — Медика;

  • Ягодин — Дорогуськ (для порожніх вантажівок);

  • Ягодин — Дорогуськ.

В Україні анонсували створення нового пункту пропуску

Раніше ми вже розповідали про те, що наразі на кордонах України склалась досить важка ситуація через блокування руху. Саме тому наша країна працює над пошуком додаткових логістичних маршрутів.

Стало відомо, що Кабінет Міністрів схвалив створення нового переходу для пасажирських перевезень між Україною та Угорщиною: "Велика Паладь – Надьгодош". Також ініціювали перетин порожніми вантажівками контрольно-пропускного пункту "Лужанка – Берегшурань".

Перший пункт буде обслуговувати легковий транспорт. Все для того, аби розвантажити інші пункти, кудою їздить вантажний транспорт. А от другий пункт наразі приймає лише легкові автомобілі, але після правок тудою зможуть їздити також порожні вантажівки, що мають вагу більше ніж 7,5 тонн.

"Наступним кроком для реалізації цих рішень є схвалення відповідних змін угорськими колегами. Наразі сторонами проводиться відповідна робота для отримання погоджень. Наша задача – забезпечити сталі та ритмічні експортно-імпортні перевезення", — підкреслив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Більше про це читайте в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше ми писали, як блокада українського кордону може вплинути на вартість автогазу в країні, а також які документи потрібно мати для поїздки за кордон на автомобілі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.