Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ситуація на кордоні України – де можна виїхати без черг

Повідомляється, що польські протестувальники почали блокувати проїзд пасажирським автобусам

Фото: ДПСУ/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Черги на кордоні України

Фото: ДПСУ/Facebook. Колаж: Pro Гроші

На українсько-польському кордоні ситуація продовжує погіршуватися. Протестувальники почали блокувати проїзд не лише вантажівкам, а й автобусам з пасажирами. У зв'язку з цим люди шукають альтернативні шляхи виїзду за кордон.

Що відбувається на кордоні з сусідніми країнами повідомили, в Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України-Західний кордон на сторінці у Facebook.

Що відбувається на кордоні України


Згідно з даними ДПСУ, у понеділок, 19 лютого, на кордоні України з сусідніми країнами черги спостерігаються лише в сторону Угорщини та на українсько-польському пункті пропуску "Нижанковичі". Тобто жодних черг не має на ККП з:

  • Румунією;
  • Словаччиною;
  • Молдовою.

Отже, на кордоні з Угорщиною черги утворилися на двох пунктах пропуску, а саме:

  • "Тиса" – 10 легкових автомобілів, 1 пасажирський автобус (пропуску пішоходів не здійснюється);
  • "Вилок" – 5 машин.

На кордоні з Польщею спостерігається черга з вантажівок на пункті пропуску "Нижанковичі". Там було зареєстровано 500 транспортних засобів.

Що відомо про блокування пасажирських автобусів


У неділю, 18 лютого, в соціальних мережах почала з'являтися інформація, як підтверджена відеороликами про те, що польські протестувальники почали блокувати проїзд автобусів с пасажирами. Це призвело до затримок.

Крім того, варто зазначити, що польські фермери намагалися заблокувати залізничні колії на станції "Дорогуськ". Проте їм не вдалося здійснити це через втручання правоохоронців.

Як Україна може відповісти на протести поляків


Польські фермери 20 лютого планують повне заблокування під'їзних шляхів, включаючи залізничні станції та морські порти. У відповідь Україна може обмежити імпорт польських продуктів.

За інсайдерською інформацією в уряді, це обговорюється, і можливі заходи включають заборону на польські молочні продукти та фрукти. Влада намагається уникнути цього, але при необхідності може прийняти рішення протягом двох тижнів – залежно від обставин біля кордону.

Раніше ми повідомляли, які важливі пункти пропуски блокували польські фермери минулого тижня. Також пропонуємо дізнатися, як блокування польсько-українського кордону може вплинути на постачання гуманітарної допомоги.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.