Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Польські фермери заблокували важливі пункти пропуску: де найбільші черги

На деяких пунктах пропуску через блокаду польських протестувальників утворилися черги з 1 700 вантажівок

Фото: ДПСУ/Facebook, скріншот. Колаж: Pro Гроші

Польські протестувальники заблокували п'ять пунктів пропуску на кордоні з Україною

Фото: ДПСУ/Facebook, скріншот. Колаж: Pro Гроші

Польські фермери зранку 16 лютого взяли під контроль п'ять важливих пунктів пропуску на кордоні з Україною. Внаслідок цього утворилися довгі черги.

Про ситуацію на кордоні розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

Де польські фермери заблокували рух вантажівок


Під блокування потрапили пункти пропуску, які важливі для вантажоперевезень між Україною та Польщею, йдеться про:

  • "Ягодин";
  • "Рава-Руська";
  • "Шегині";
  • "Устилуг";
  • "Угринів".

Демченко повідомив, що найбільші черги утворилися навколо пунктів "Ягодин" та "Рава-Руська", де стоять 1 400 вантажівок, тоді як Устилуг та Угринів мають найменші обсяги черг. Однак важливо зазначити, що ситуація є критичною і на інших пунктах пропуску, зокрема, на "Краківець", де черги досягли 1 700 вантажівок.

За даними речника, далекобійники активно шукають альтернативні маршрути та пункти пропуску, особливо враховуючи ситуацію на "Краківець". Навіть на інших напрямках, таких як "Ягодин", кількість вантажівок, які перетинають кордон, залишається низькою порівняно із можливими обсягами. За останню добу через цей пункт перетнуло лише 145 вантажівок в обох напрямках, хоча цей КПП може обробляти 1 200-1 400 вантажівок.

"Але гірша ситуація на пункті "Шегині", бо за останні дні там тільки кілька десятків вантажівок перетнули кордон за добу", – додав Демченко.

Українці розпочали власний страйк на кордоні


Українські далекобійники влаштували протест 15 лютого біля пункту пропуску "Ягодин – Дорогуськ" у відповідь на страйк польських фермерів. На кордоні була колона з 15 вантажівок та 20 легкових автомобілів.

Учасники висловили незадоволення щодо дій польських фермерів та проблем українських перевізників. Акція передбачає зупинку та перешкоджання руху польським вантажівкам, об'їжджаючи чергу на пункті "Дорогуськ – Ягодин". Тривалість акції поки що невизначена, але планується залишитися на кордоні до 10 березня.

Раніше ми повідомляли, що запланували поляки на 20 лютого. Також ми писали, скільки грошей втратить Україна від тотальної блокади кордону поляками.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.