Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ще одна країна може заблокувати кордон з Україною – що відомо

Перевізники приймуть остаточне рішення щодо блокування кордону з Україною 30 листопада

Фото: скриншот, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Словацькі перевізники хочуть знову заблокувати кордон з Україною

Фото: скриншот, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українським перевізникам можуть заблокувати кордон із ще одною країною Європейського Союзу, йдеться про Словаччину. Акцію протесту словацькі перевізники хочуть розпочати вже у п'ятницю, 1 грудня, на головному прикордонному пункті "Вишнє Німецьке – Ужгород".

Про це повідомили в Reuters.

Глава асоціації далекобійників країни UNAS Станіслав Скала вимагає аби була обмежена конкуренція з боку українських перевізників. При цьому він зазначив, що організація планує чекати реакцію Міністерства транспорту до 30 листопада. Лише після цього буде прийматися остаточне рішення щодо можливого блокування кордону.

Він також повідомив, що 4 грудня в Брюсселі відбудеться зустріч європейських міністрів транспорту, проте він не має великих сподівань на якийсь прорив.

"Схоже, що ні українська сторона, ні (Європейська) комісія не хочуть відступати", – висловився Станіслав Скала.

Чому словацькі перевізники доєдналися до поляків

Рішення словацьких перевізників приєднатися до блокування українського кордону було прийнято одразу після того, як на страйк вийшли їхні колеги з Польщі. Останні вимагають від Європейського Союзу відновити дозвільну систему для українських водіїв, які в'їжджають до ЄС, і для водіїв з ЄС, які в'їжджають в Україну, з винятками для гуманітарної допомоги та військових вантажів.

Вперше словацькі перевізники демонстративно перекрили кордон з Україною для вантажівок 16 листопада. Тоді акція тривала одну годину. Пізніше рух знову блокувався та відновлювався. Такі дії завдають значної шкоди економіці України, перешкоджаючи експорту і призводячи до припинення постачань товарів першої необхідності, таких як автомобільний газ.

Польські перевізники посилили акцію протесту

Польські перевізники продовжують протестувати проти скасування вимог для українських перевізників та блокують рух на чотирьох ключових пунктах пропуску на кордоні з Україною. Крім того, 27 листопада, вони посилили страйк на пункті пропуску "Шегині". Тепер блокада відбувається цілодобово.

Раніше ми повідомляли, чому Україна не почала перемовини з протестувальниками. Також ми писали, у якому випадку польські перевізники скасують страйк.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.