Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Напруга на кордоні з Польщею зростає? У якому випадку перевізники скасують страйк

Вирішення конфлікту може мати важливе значення для подальшого співробітництва між двома країнами

Фото: Pexels, скриншот. Колаж: Pro Гроші

Польські перевізники заявили про намір заблокувати ще один пункт пропуску

Фото: Pexels, скриншот. Колаж: Pro Гроші

Польські перевізники понад 10 днів, а саме з 6 листопада, проводять масовий страйк на кордоні з Україною. При цьому протестувальники можуть заблокувати ще один пункт пропуску. Однак вони заявили про готовість розблокувати кордон, але назвали певні умови.

Про це повідомляють в Barrons.

За яких умов перевізники скасують протест

В комітеті, що відстоює інтереси перевізників і роботодавців у сфері транспорту в Польщі, задоволені, що протест отримав підтримку від політиків ультраправої антиукраїнської партії "Конфедерація" та місцевої влади. Учасники страйку висунули вимоги, при яких припинять свою акцію:

  • відновлення дозволів на транспортування українських вантажів у Польщі та Євросоюзі;
  • виключення вантажівок польських перевізників із системи "єЧерга", що використовується для транспортних засобів;
  • заборона на реєстрацію на польській території транспортних компаній, які не є частиною Євросоюзу. Експерти визнають цю вимогу як найбільш радикальну.

Протестувальники наголошують на нерівності у вартості праці польських та українських перевізників, вказуючи на те, що українські водії на маршруті Україна – Польща – Україна заробляють всього 350 доларів за три тижні роботи. Це порівнюється зі значно вищими витратами на польських водіїв, які обходяться в чотири рази дорожче.

"Польські фермери бояться дешевого зерна, а ми українського транспорту. Їхні вантажівки нас затопили", – зазначили протестувальники.

Який пункт можуть ще заблокувати

Представники польських перевізників також анонсували свій намір блокувати ще один пункт пропуску: Медика – Шегині, починаючи з 20 листопада. Організатори страйку виражають своє невдоволення швидкістю переговорів між урядами Польщі та України та висловлюють надію на новий етап переговорів, щоб вирішити конфлікт та впорядкувати ситуацію на кордоні.

Яка країна може приєднатися до протестувальників з Польщі

З'явилася інформація про те, що Союз автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) може приєднатися до акції своїх польських колег. Керівник UNAS Станіслав Скала направив листа до Міністерства транспорту Словаччини, в якому зазначив, що словацькі перевізники можуть заблокувати кордон для українців, якщо Європейська комісія не відновить видачу комерційних дозволів на перевезення в ЄС.

UNAS також запропонував зустріч для обговорення проблем з українськими перевізниками, які не потребують дозволів. У листі відзначено, що словацький вантажний транспорт також стикається з труднощами через блокаду польського кордону.

Раніше ми повідомляли, що ще одна країна ЄС закриває кордон з Росією. Також ми писали, що відбувається на пунктах пропуску з України.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.