Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Потяг Київ — Херсон змінив кінцеву станцію: куди зможуть доїхати пасажири

Зміни можливі в наступних рейсах Укрзалізниці, але про них повідомлять додатково

Фото: УЗ. Колаж: Pro Гроші

Компанія змінила кінцеву станцію потягу

Фото: УЗ. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця змінила фінальну зупинку потягу №102/101 Київ — Херсон. Все через пошкодження залізничного полотна в Херсонській області.

Про це пише УЗ.

Відтепер потяг їхатиме лише до Миколаєва. Вже з цієї точки пасажирів доставлять до Херсона автобусними шатлами. Так само автобусами перевезуть до Миколаєва херсонців, які очікують на рейс у київському напрямку.

"Дякуємо Херсонська ОВА за оперативно підставлене плече у забезпеченні безперебійної логістики в регіоні", – йдеться у повідомленні.

Наразі УЗ отримала додаткові автобуси від Миколаївської ОДА. Саме тому понад 50 пасажирів поїзда 102/101 Київ-Херсон вдасться довезти до кінцевої станції швидше.

Ремонт колії вже у процесі. Зміни можливі в наступних рейсах Укрзалізниці, але про них повідомлять додатково. Наразі рух продовжується.

Компанія запровадила зміни

Раніше ми вже писали про те, що в Укрзалізниці зʼявилися деякі нововведення. З 28 січня поточного року набули чинності коригування в процесі продажу повернених квитків.

Відтепер людям, які не встигли за 20 днів придбати проїзний документ, не потрібно в паніці шукати варіанти виходу з ситуації. Адже за один день до дати поїздки відкриватиметься продаж білетів. Це ті самі квитки, які раніше повернули на конкретний рейс. Їхню покупку ви зможете оплатити між 08:00 та 09:00 ранку.

Також нещодавно Укрзалізниця вкотре призначила новий поїзд – зі Львова до Харкова та назад. Він почав курсувати з 1 лютого й проїжджає через Червоноград, Ковель, Вараш, Сарни, Житомир та інші станції.

Час вирушення зі Львова – 18:06, прибуття до Харкова – о 19:15 наступного дня. У зворотному напрямку по непарних числах з 3 лютого рейс відправляється з Харкова о 06:52 та прибуває до Львова о 07:04.

Швидкий інтернет навіть у полі

Також ми вже вам розповідали про те, що в Україні з'явився перший поїзд Інтерсіті+, який обладнали терміналом Starlink. До кінця 2023-го року інтернет від Starlink увімкнуть у всіх потягах цього типу.

УЗ ще в січні успішно завершила тестування WI-FI на базі технології Starlink у своїх потягах.

"Ми партизанськими методами обладнали Starlink один поїзд Інтерсіті й катали його на різних маршрутах більш як 100 днів", – зазначили у пресслужбі компанії.

Згідно з результатами тестування було виявлено, що доступність інтернету на маршруті сягає 97%, а швидкість – до 100 Мбіт/с.

Детальніше ви можете прочитати за нашим посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші вже писав про те, як запустити авіатрафік та що для цього потрібно. Також ми повідомляли вам, як Uber, Bolt та Uklon знищили бізнес "телефонного" таксі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.