Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Польські перевізники розблокують кордон з Україною: дата

16 січня Міністерство інфраструктури Польщі підписало відповідну угоду з протестувальниками

Фото: скриншот, pexels. Колаж: Pro Гроші

Уряд Польщі домовився з перевізниками розблокувати кордон з Україною

Фото: скриншот, pexels. Колаж: Pro Гроші

Акції протесту на кордоні між Польщею та Україною будуть зупинені. Це пов'язано з тим, що перевізники, які блокували прикордонні контрольно-пропускні пункти (ККП) з листопада, повідомили, що вони досягли згоди з урядом щодо "певних" умов.

Про це пише TVN24.

Що відомо про умови угоди


Міністерство інфраструктури Польщі провело пресконференцію у вівторок, 16 січня, о 13:00 за київським часом. Тоді була підписана відповідна угода.

Після конференції стало відомо, що перевізники мають оголосити про припинення протесту до 1 березня.

У своїй заяві міністр інфраструктури Даріуш Клімчак повідомив, що Міністерство у вівторок підписало угоду з перевізниками, які виразили своє невдоволення ситуацією. Він акцентував, що угода визначає не кінець діалогу, а "інтенсивні переговори".

"Цей протест є міждисциплінарним. Він зачіпає дуже багато напрямків міжнародної політики, внутрішньої політики. Складність і заплутаність питань призвела до того, що переговори та робота тривали понад місяць. Протест буде припинено до 1 березня", – зазначив міністр.

Він також додав, що починаються конструктивні переговори, які, за його словами, повинні принести конкретний результат.

"Попереду у нас дуже багато роботи", – підкреслив Клімчак.

Лідер протесту Рафал Меклер підкреслив, що на кордоні залишається вся інфраструктура протесту – контейнери та трейлери. Водночас він зауважив, що у випадку невдачі у конструктивних переговорах, протестувальники повернуться до кордону.

Зазначимо, що раніше організатор акції протесту, представник Комітету захисту перевізників і роботодавців транспорту Томаш Борковський повідомив, що далекобійники припинять блокаду пунктів пропуску з Україною 17 січня о 13:00 за київським часом.

"Ми домовилися про певні умови, ми дамо уряду час попрацювати, оскільки це новий уряд… Це не кінець, але буде призупинення протесту", – повідомив він.

Які вимоги висунули перевізники


Перевізники розпочали страйк 6 листопада. Тоді вони заблокували три пункти пропуску для проїзду вантажного транспорту:

  • Корчова – Краковець;
  • Гребенне – Рава-Руська;
  • Дорогуськ – Ягодин.

Польські далекобійники вимагали, щоб Європейський союз відновив систему, за якою українські компанії потребують дозволів для роботи на території блоку, а європейські далекобійники, які в'їжджають в Україну, повинні мати дозвіл.

Раніше ми повідомляли, що уряд Румунія зміг домовитися з фермерами, аби розблокувати кордон. Також ми писали, що польські фермери заблокували один із пунктів пропуску з Україною.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.