Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Перехопили ініціативу у поляків: українці розпочали власний страйк на кордоні

Українські перевізники розпочали блокаду на кордоні з Польщею, проте, як довго вона триватиме не відомо

Фото: скріншот. Колаж: Pro Гроші

Українські перевізники розпочали власний страйк на кордоні з Польщею

Фото: скріншот. Колаж: Pro Гроші

Українські далекобійники 15 лютого розпочали власну акцію протесту біля міжнародного пункту пропуску "Ягодин – Дорогуськ". Такі дії стали відповіддю на страйк польських фермерів.

Про це повідомили в Суспільному.

Колона з 15 вантажівок та приблизно 20 легкових автомобілів вирушила на кордон, де учасники акції вирішили висловити своє незадоволення. Акція протесту почалася приблизно о 11:00 на міжнародному пункті "Ягодин". На місці присутні правоохоронці, а на вантажівках перевізники розмістили плакати із написами українською, польською та англійською мовами.

Що вимагають українські протестувальники


Головною метою протесту є висловлення незгоди щодо дій польських фермерів та звернення уваги на проблеми, з якими зіштовхуються українські перевізники.

Учасники акції планують зупиняти та перешкоджати руху польським вантажівкам, які об'їжджають загальну чергу на пункті пропуску "Дорогуськ – Ягодин". Зазначається, що це стане відповіддю на неправомірні дії польських фермерів.

Речник громадської організації "Перевізники західного регіону" Богдан Коваль повідомив, що мітингувальники вже затримали першу вантажівку на польській реєстрації. Планується забороняти їй проїзд впродовж години, а після цього дозволити рух.

Тривалість акції наразі залишається невідомою, проте попередньо повідомлено, що українські перевізники планують залишитися на кордоні до 10 березня.

Що відомо про блокування на українсько-польському кордоні


9 лютого фермери в Польщі розпочали загальнонаціональний страйк, який триватиме щонайменше до 10 березня. Протестувальники висловили декілька основних вимог: відмова від впровадження Green Deal, блокування імпорту сільськогосподарської продукції з України та підтримка тваринництва.

На ранок 10 лютого польські фермери блокували три пункти пропуску на кордоні з Україною, а саме: "Ягодин – Дорогуськ", "Рава-Руська – Гребенне" та "Шегині – Медика". Протест під пунктом пропуску "Шегині – Медика" завершився об 11:30, і рух вантажівок був відновлений.

12 лютого акції протесту фермерів охопили пункти пропуску "Долгобичув – Угринів" та "Зосін – Устилуг", де вони блокують рух вантажівок. Крім того, ПП "Медика – Шегині" повторно було заблоковано.

Вранці 14 лютого, у п'яти заблокованих пунктах пропуску на кордоні із Польщею очікувало на перетин кордону у бік України 1300 вантажівок. Найбільше з них намагаються пройти через ПП "Ягодин" та "Рава-Руська".

Раніше ми повідомляли, що запланували поляки на 20 лютого. Також пропонуємо дізнатися, де далекобійники можуть виїхати в Польщу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.