Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

УЗ запустить перші електрички Dnipro City Express 20 грудня – розклад

Ще один великий населений пункт України буде забезпечений оновленою системою приміського сполучення

Фото: Укрзалізниця/Telegram. Колаж: Pro Гроші

УЗ запустить City Express у Дніпрі 20 грудня

Фото: Укрзалізниця/Telegram. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця запустить систему City Express у Дніпрі вже 20 грудня. Це черговий проєкт мобільності в новому місті, де існує необхідність зручного сполучення з передмістям і містами-сателітами.

Деталі розповіла пресслужба компанії в Telegram.

Мешканці Дніпра зможуть швидко добратися до міста Камʼянське всього за 40 хвилин. Пасажирів перевозитиме оновлений рухомий склад, забезпечений сучасними зручностями. На першому етапі Dnipro City Express зупинятиметься на таких станціях:

  • Горяїнове;
  • Діївка;
  • Сухачівка;
  • Запоріжжя-Камʼянське.

Це означає, що українці матимуть змогу прямо доїхати з обласного центру та передмістя до адміністративного центру Кам'янського району і навпаки. Вартість квитка становитиме 12-18 гривень, залежно від початкової станції. Це частково розвантажить автобуси та дасть варіативність вибору транспорту.

Час відправлення електрички з Дніпра:

  • 5:14 (крім вихідних);
  • 6:20;
  • 10:00;
  • 11:30 (крім вихідних);
  • 15:40;
  • 17:10 (крім вихідних);
  • 19:10.

У зворотному напрямку пасажирів розвозитимуть о 6:14 (крім вихідних), 9:00, 11:26, 12:42 (крім вихідних), 16:41, 19:12 (крім вихідних), 20:14.

На маршруті курсуватимуть електропоїзди серії ЕПЛ2Т, які відновили потужностями Укрзалізниці. Транспорт оснащено відповідно до потреб осіб з інвалідністю: пандусами, спеціальними місцями, інклюзивними туалетами, навігацією з шрифтом Брайля, а також окремими місцями для велосипедів. Всі охочі зможуть підзарядити гаджети за допомогою наявних портів Type-C та USB.

Квитки вже доступні українцям у чат-боті Укрзалізниці.

В потязі УЗ обікрали відомого співака

Нещодавно український репер і військовий YARMAK (Ярмак) розповів про неприємну ситуацію, що сталася на маршруті Дніпро – Київ. Вночі грабіжники відкрили купе, в якому відпочивав співак, і вкрали його особисті речі. Йдеться про рюкзак із ноутбуком і камеру GoPro.

YARMAK зауважив, що це серйозна втрата, але не через вартість техніки, а інформацію, яка зберігалася. У репера була підбірка унікальних кадрів різних історичних подій на фронті. Тепер ці світлини опинилися в руках зловмисників, а відновити їх неможливо.

"Так само в сусідньому вагоні в іноземців теж украли рюкзак, і ще в людини курточки та AirPods. Таке відчуття, ніби це відео записувалося десь у 98-му. Але це, на жаль, 2023 рік, і ось такий сервіс надає Укрзалізниця", – констатував чоловік.

Він звернувся до УЗ з проханням задіяти ефективні заходи, щоб забезпечити безпеку пересування пасажирів. У компанії відповіли, що будуть максимально співпрацювати з правоохоронцями, нададуть записи з відеокамер і свідчення поїзної бригади, аби спіймати злочинців.

Також в Укрзалізниці нагадали, що на деяких рейсах працює воєнізована охорона та маршали залізничної безпеки, які слідкують за обстановкою і реагують на небезпеку. На жаль, забезпечити всі поїзди такими службовцями немає можливості.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що в УЗ анонсували новий маршрут і розповідав, куди зможуть поїхати українці. Також ми повідомляли, що для українців подешевшають деякі квитки за кордон від Укрзалізниці.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.