Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Новий страйк на кордоні з Україною – де перекриють проїзд

Далекобійники повідомили, що не збираються обмежувати рух пасажирського транспорту

Фото: Únia autodopravcov Slovenska/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Словацькі перевізники заблокують кордон з Україною

Фото: Únia autodopravcov Slovenska/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Ситуація на кордоні Словаччини з Україною знову загострюється. У понеділок, 11 грудня, словацькі перевізники знову хочуть поновити страйк.

Про це профспілка автодорожніх перевізників Словаччини (UNAS) повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

Як зазначається, акція протесту розпочнеться сьогодні з 15:00. Перевізники заблокують прикордонний пункт пропуску "Вишнє Нємецьке".

В повідомлення організації вказано, що страйк не вплине на рух пасажирських автобусів. 11 грудня на територію Словацької Республіки не зможуть потрапити лише вантажний транспорт.

"Рішення ухвалено на основі оцінки отриманої інформації та її впливу на словацький ринок автомобільних перевезень. Таким чином ми приєднуємося до протестів, організованих у Польщі з 6.11.2023, а з 11.12.2023 на території Угорщини", – йдеться у повідомленні.

Що відомо про страйк словацьких перевізників

Далекобійники Словаччини вирішили страйкувати на кордоні з Україною після того, як таке рішення прийняли їхні польські колеги. Ті вимагають від ЄС:

  • відновити дозвільну систему для українських та європейських водіїв, з винятками для гуманітарної допомоги та військових вантажів;
  • виключити польські вантажівки із системи "єЧерга";
  • заборонити реєстрацію транспортних компаній, що не є частиною ЄС на польській території.

Словацькі перевізники вперше перекрили кордон 16 листопада на годину, а пізніше це повторювалося, завдаючи шкоди економіці України.

Востаннє блокування кордону зі Словаччиною відбувалося 1 грудня. Глава асоціації далекобійників UNAS Станіслав Скала вимагає обмеження конкуренції від українських перевізників.

На кордоні з Польщею відкриють новий пункт пропуску

Україна та Польща досягли нового етапу деблокади кордону, який полегшить рух вантажівок. Міністр Олександр Кубраков повідомив, що з 4 грудня почне працювати новий прикордонний пункт "Угринів – Долгобичув". Це спільне рішення дозволить порожнім вантажівкам виїжджати з України в Польщу.

На першому етапі пункт пропуску буде працювати в тестовому режимі, пропускаючи понад 100 вантажівок на добу. Це досягнення стало можливим завдяки співпраці із Єврокомісією та польськими органами.

Раніше ми повідомляли, що польські протестувальники прийняли нове рішення щодо блокади українського кордону. Також ми писали, що в Україні планують модернізувати контрольно-пропускний пункт.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.