Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Наслідок жорстких санкцій? Чому в Росії масово затримують авіарейси

З'ясовували, що відбувається в російських аеропортах – там люди змушені годинами чекати на виліт свого рейсу

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Росія вже почала відчувати наслідки санкцій

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Російська авіакомпанія Red Wings запросила додатковий літак, аби вивезти пасажирів затриманих рейсів із Єкатеринбургу до Антальї. Причина цього – вихід із ладу відразу двох повітряних суден Boeing-777.

Про це пише російське видання The Moscow Times.

Чому затримуються рейси

Російські авіакомпанії масово затримують рейси через неможливість отримати якісне обслуговування та придбати необхідні запчастини. Відзначається, що на виліт, який мав відбутися ще 12 серпня, в обох напрямках очікують по 410 осіб.

У пресслужбі авіакомпанії також пояснили, що затримка рейсів сталася з "технічних причин": одночасно вийшли з ладу два повітряних судна Boeing-777 із трьох наявних в парку перевізника.

Відзначається, що це вже не перша затримка рейсів у авіакомпанії Red Wings від початку літа. У серпні близько сотні пасажирів не могли 11 годин вилетіти з Єкатеринбургу до Астани.

Крім того, в липні на понад 8 годин "через позапланове технічне обслуговування" був затриманий рейс Red Wings з Уфи до Алма-Ати.

Як зміняться авіаперевезення в Україні після війни

Авіаційний експерт Богдан Долінце вважає, що після перемоги авіапольоти в Україні можуть відновитися протягом перших тижнів або ж місяців. Він переконаний, що деякі авіакомпанії повинні зберегти льотний персонал. Наприклад, перевізник SkyUp відразу після того, як були скасовані усі авіарейси, за контрактами ветлізу продовжив фінансування своїх співробітників на найближчі декілька років.

Водночас експерт прогнозує, що на ринок навряд чи повернуться колишні лідери. Все через те, що вони зіткнулися із проблемами, пов'язаними з фінансовими зобов'язаннями. Тому, скоріш за все, в Україну прийдуть нові авіакомпанії.

На думку фахівців, на українському авіаринку після війни пануватимуть міжнародні гравці. А після відкриття повітряного простору український ринок швидко може стати конкурентним.

Водночас Європейська організація з безпеки аеронавігації прогнозує, що польоти цивільних літаків у небі над Україною через війну не відновляться щонайменше до 2029 року.

Раніше ми писали про те, що в ЗСУ пояснили, як відреагує РФ на повернення цивільних літаків в український авіапростір. Також ми розповідали, хто потрапив до списку найкращих авіакомпаній світу у 2023 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.