Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Літаки скоро повернуться? Як Ryanair відновлюватиме роботу в Україні після війни

З'ясувались плани авіакомпанії щодо відновлення польотів в Україні

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Ryanair була другою найбільшою авіакомпанією на ринку

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Авіакомпанія Ryanair готова швидко відновити свою роботу в Україні відразу після того, як стане безпечно літати.

Про це повідомив під час дискусії на конференції Bloomberg New Economy Gateway Europe головник виконавчий директор компанії Майкл О'Лірі.

За його словами, авіакомпанія найняла близько 60 українських пілотів і близько 80 бортпровідників, які в основному працюють на базах Ryanair у Польщі, очікуючи на відкриття ринку в нашій країні.

"Ми могли б літати туди приблизно за два тижні. Ми активно шукаємо шляхи і шукаємо, де ми можемо повернутися в Україну", – додав він.

Авіація відіграватиме важливу роль у відновленні після війни

О'Лірі сказав, що відновлення України надасть величезну можливість європейському бізнесу брати у цьому участь й прискорити свій розвиток, а авіація відіграватиме ключову роль, оскільки "росіяни, ймовірно, підірвуть дороги і мости на шляху до виходу", тому переміщення людей за допомогою літаків буде ключовим фактором.

До повномасштабного вторгнення Росії в Україну і подальшого закриття повітряного простору країни, Ryanair була другою найбільшою авіакомпанією на ринку, і О'Лірі прогнозує, що вона може стати №1, як тільки життя повернеться до нормального стану.

Безпечних польотів більше не буде?

Раніше ми вже писали, через те, що з початку повномасштабного вторгнення весь авіаперсонал залишається незалученим, він втрачає свою кваліфікацію. А це може погано вплинути на безпеку польотів після їхнього відновлення.

"Після того, як відновиться авіація в Україні, дійсно, буде дуже велика проблема з безпекою польотів. Треба її зараз вирішувати, щоб потім авіація у нас була. На жаль, в Україні немає жодного центру підготовки пілотів чи тренажерів на західні літаки, які використовуються в Україні. Коли повернеться мир, коли повернеться авіаційна галузь до своєї роботи, й не буде кваліфікованого персоналу ні в аеропортах, ні в авіакомпаніях, то це буде дуже шкодити нашій безпеці польотів. Це не лише безпека польотів, а й авіаційна безпека аеропортів, і за це треба вже турбуватись вчора", — зазначив генеральний директор авіакомпанії Bees Airline Євген Хайнацький.

Деякі українці можуть отримати безплатні авіаквитки

Сайт Pro Гроші розповідав, що українські біженці в Молдові можуть отримати безоплатні авіаквитки на польоти до країн ЄС. Однак дають їх лише певним категоріям населення.

Також ми писали про те, якому році літаки над Україною знову літатимуть. Також ми також писали, що категорично заборонено брати з собою на борт літака.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.