Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Дешево вже не купиш? Чому доведеться платити більше за авіаперельоти у 2024 році

Пояснюємо, з якої причини авіаперельоти додадуть у ціні та коли саме це станеться

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Чому літати на літаках у 2024 році буде дорожче

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Влітку 2024 року подорожувати літаками, зокрема й українцям, буде набагато дорожче, ніж у 2023 році. Вартість авіаперельотів зросте у кілька разів.

Про це сказав керівник авіакомпанії Ryanair Майкл О'Лірі.

За його словами, подорожчання пов'язане з інцидентом, який стався з літаком авіакомпанії Alaskan Airlines, у якого під час польоту відірвалася частина фюзеляжу. Через це наразі не можуть літати 171 літак Boeing 737 Max 9, оскільки спеціалісти мають ретельно перевірити технічний стан суден.

"Пропускна здатність — серйозна проблема, тому ціни на авіаквитки, особливо в розпал літа, будуть вищими, оскільки в Європі буде менше пропускної здатності на короткі відстані", — пояснив О'Лірі.

Він також додав, що Ryanair цього влітку не вистачатиме десятьох літаків, оскільки доставка їхні власних літаків Boeing затримується. За інформацію О'Лірі, навесні компанія зможе перевозити пасажирів на 57 літаках, а у червні мають надійти ще 50 літаків.

"Тож нам залишиться п’ять, сім, можливо, десять літаків на пік літнього сезону цього року", — сказав Майкл О'Лірі.

Нові бюджетні рейси від Ryanair

Задешево пасажири зможуть літати у низку європейських міст, а саме:

  • в Копенгаген;
  • Аліканте;
  • Ольборг.

Так, якщо люди оберуть для польоту авіакомпанію Ryanair, то за квиток потрібно буде заплатити не більше 40 євро.

Відомо, що три нові рейси з доступною за ціною квитками компанія запропонує вже навесні 2024 року. Це рейси:

  • Софія (Болгарія) – Копенгаген (Данія);
  • Софія (Болгарія) – Аліканте (Іспанія);
  • Жирона (Іспанія) – Ольборг (Данія).

Зауважимо, що через повномасштабну війну з Росією українські аеропорти зупинили роботу ще на початку 2022 року. Але у наших громадян є нагода подорожувати повітряним транспортом з європейських міст.

Квитки для українців

Раніше ми розповідали, що компанія Finnair пропонує громадянам України за доволі низьку ціну летіти до Фінляндії. Так, до 31 березня вартість квитків для українців буде знижено на 95%.

Щоби активувати знижку потрібно під час купівлі квитків на офіційному сайті Finnair ввести у відповідне поле код UKRAINE95. Після цього вартість послуги автоматично впаде з 400 євро за суперекономклас до 40 євро (приблизно).

Нещодавно ми писали, у які європейські країни зможуть подорожувати українці у 2024 році. Також ми розповідали, коли в Україні знову відкриють аеропорти.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.