Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Чому в Києві "злетіли" ціни на таксі: в Uklon та Bolt знайшли пояснення

Представники компаній пояснили, що на ціноутворення впливають декілька факторів

Фото: УНІАН, Bolt/Facebook. Колаж: Pro Гроші

В Києві через закриття деяких станцій метро зросли ціни на таксі

Фото: УНІАН, Bolt/Facebook. Колаж: Pro Гроші

У Києві після закриття шести станцій метро 8 грудня, майже вдвічі зросли ціни на таксі. 13 грудня й надалі спостерігається ця тенденція, хоча, деякі служби пропонують своїм клієнтам знижки.

Керівник Uklon Сергій Гришков та представники Bolt розповіли у коментарі РБК-Україна, чому зросли тарифи таксі, та чи варто чекати зниження цін.

Яка причина підвищення цін


Гришков пояснив, що компанія не може впливати на тарифи. Зміна цін пов'язана виключно з рівнем попиту на послугу в різних частинах міста. Він наголосив, що у Голосіївському районі попит залишається високим після закриття метро, що призводить до збільшення цін.

Підтверджуючи це, представники Bolt розповіли, що ринок райд-хейлінгу працює за принципом динамічного ціноутворення. Тому, якщо попит перевищує пропозицію, ціни автоматично зростають за допомогою пікових коефіцієнтів. Це відбувається для вирівнювання дисбалансу і стимулювання водіїв прибути в зони з підвищеним попитом.

Як визначається ціна поїздки


Представники Bolt розкрили, як визначається вартість поїздки. Це відбувається за наступною формулою:

(базова вартість ("подача") + вартість за відстань + вартість за час у дорозі) Х на динамічний коефіцієнт

"Тобто на тарифи також впливає ситуація у місті (значно підвищений попит внаслідок тимчасового закриття кількох станцій метро і зараз це відбувається щодня), погодні умови тощо, тому що кількість активних водіїв може зменшитись, а попит залишиться на тому ж рівні, через що вартість поїздки може бути дещо збільшена", – зазначили у компанії.

Як стабілізувати ціни на таксі


Uklon вже вживає заходів для збільшення кількості водіїв у Голосіївському районі, де попит залишається високим. Гришков стверджує, що це важливо для того, щоб сервіс таксі залишався доступним і комфортною альтернативою громадського транспорту. Він також сподівається, що з часом попит і пропозиція знову збалансуються, і ціни автоматично знизяться.

Що відомо про закриття станцій метро


В Києві 8 грудня закрили шість станцій метро через розгерметизацію тунелю та протікання води. Рух поїздів на ділянці "Теремки" – "Деміївська" призупинено з міркувань безпеки та технічного стану тунелів. Поїзди курсують між "Героїв Дніпра" – "Либідська". У зв'язку з цим було запущено додаткові маршрути наземного транспорту для комфортного переміщення мешканців.

Раніше ми повідомляли, що в київському метро запустили човниковий рух потягів. Також ми писали, що українців попередили про деякі зміни у маршрутах громадського транспорту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.