Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Через українсько-польський кордон знову не пропускатимуть деякий транспорт – що відомо

Станом на ранок 24 грудня на українських кордонах виникли черги з вантажівок та автобусів

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

На кордоні створилися черги

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

На українсько-польському кордоні тимчасово призупинили оформлення вантажівок та автобусів. Все через збої в роботі системи "Шлях". Наразі фахівці працюють над розв'язання проблеми.

Про це повідомили у пресслужбі ДПСУ.

"На жаль, через збої в роботі інформаційної системи "Шлях" збільшилися черги на кордоні з усіма сусідніми країнами. Тому оформлення водіїв вантажівок та автобусів на кордоні тимчасово не здійснюватиметься", – йдеться у повідомленні.

Хто може повторно отримати матеріальну допомогу в Польщі

Українці, які переїхали до Польщі після 24 лютого, можуть повторно отримати медикаменти на суму 4 200 гривень. Така допомога передбачена у рамках реалізації програми американської гуманітарної організації Direct Relief. Збір заявок на отримання ліків проводили наприкінці квітня, після чого організація взяла паузу для залучення додаткових коштів.

Отримати гроші на придбання ліків та інших продуктів, які доступні в аптеці, можуть українці, які переїхали до Польщі після 24 лютого. Подати заявку за неповнолітніх можуть батьки чи опікуни. Крім того, люди, які вже отримували таку допомогу, можуть знову на неї розраховувати.

Людина, яка подала заявку на матеріальну допомогу, отримає повідомлення на електронну пошту, яка була вказана під час реєстрації. У повідомленні буде штрих-код із цифрами, який дозволить авторизуватися на сайті або у спеціальному додатку. Якщо протягом 30 хвилин після реєстрації відповіді немає, то скоріш за все в анкеті було допущено помилку.

Після схвалення заявки українці отримають індивідуальний код, який дозволить купити лікарські препарати на суму 4 200 гривень (500 злотих). З них 3 000 гривень розраховані на придбання медикаментів за рецептом та 1 200 гривень – на придбання безрецептурних ліків.

Щоб скористатися цією допомогою, в аптеці необхідно показати штрих-код на екрані телефону або в роздрукованому вигляді.

Раніше ми писали, що деякі українці можуть доїхати зі Львова до Польщі безоплатно. Також ми розповідали, що УЗ запускає новий закордонний рейс перед Новим роком.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.