Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Це скоро станеться? Зеленський розповів про відкриття аеропорта "Бориспіль"

Президент Володимир Зеленський розповів, наскільки реально відкрити цивільний аеропорт під час повномасштабної війни з Росією

Фото: Скріншот, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Аеропорт "Бориспіль" може відновити свою роботу, вважає Зеленський

Фото: Скріншот, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" у Києві може запрацювати навіть під час повномасштабної війни з Росією. Українська влада серйозно розглядає можливість відновити польоти.

Про це заявив глава держави Володимир Зеленський під час брифінгу 19 грудня.

"Відкриття аеропорту "Бориспіль" – це дуже серйозно, ми ставимо таке питання колегам. Нам потрібно більше ППО, ми працюємо над відкриттям", – сказав він.

За його словами, якщо аеропорт запрацює, то світ зрозуміє, що Україна перемагає у війні.

"Це як Чорне море – дуже серйозна операція. Відкриття "Борисполя" – це буде перемога українського ППО, це буде говорити, що Україна перемагає", – підкреслив Зеленський.

З "Борисполя" вилетів найбільший пасажирський літак

19 грудня з аеропорту вилетів Boeing 777-300 української авіакомпанії Skyline Express. Це вже вчетверте від моменту закриття повітряного простору над Україною у зв'язку з повномасштабною війною, коли в українському небі з'являються цивільні літаки.

"Рейс дотримувався найвищих стандартів авіаційної безпеки та безпеки польотів, відповідно до директив, які діють на час введення воєнного стану в Україні", – розповіли у пресслужбі летовища.

Скільки платять пілотам і технікам

Чутки про відкриття цивільних аеропортів в Україні з'являються вже не вперше. Тим часом на сайтах з пошуку роботи вже можна знайти вакансії для пілотів, техніків та інженерів. Наприклад, у "Борисполі" можна влаштуватися на наступні посади:

  • провідний інженер з експлуатації;
  • авіаційний технік;
  • командир повітряних суден (А-319, Ан-148);
  • менеджер із транспортно-експедиторської діяльності;
  • пілот льотної служби льотного комплексу.

Зарплати обіцяють доволі пристойні. Наприклад, провідний інженер може отримувати понад 21 тисячі гривень, технік – 16 тисяч гривень, а пілоти – від 27 тисяч до 32 тисяч гривень.

Колишній глава "Борисполя" опинився за ґратами

Його звинуватили у зловживанні службовим становищем, що завдало понад 15,7 мільйона гривень збитків. Так, під розслідування з'ясувалося, що Дихне та керівниця служби орендних відносин Олеся Левочко у 2014-2019 роках надавали підприємцям в оренду приміщення, яке перебуває у власності Міністерства інфраструктури. А право на передачу цього майна в оренду має лише Фонд держмайна за відповідною конкурсною процедурою.

Раніше у ЗСУ розповіли, як відреагують російські окупанти, якщо в Україні запрацює цивільний аеропорт. Також ми писали про найзавантаженіші аеропорти світу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.