Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Аеропорт знову працює? З Борисполя вилетів найбільший пасажирський літак

З початку повномасштабного вторгнення летовище не функціонує, оскільки повітряний простір України закритий

Фото: Бориспіль/Facebook. Колаж: Pro Гроші

З Борисполя вилетів літак Boeing 777-300

Фото: Бориспіль/Facebook. Колаж: Pro Гроші

19 грудня з міжнародного аеропорту "Бориспіль" вилетів Boeing 777-300. Це стало четвертим випадком за час повномасштабної війни та з моменту закриття повітряного простору. Щоправда, рейс був не комерційним, а на борту не знаходилося ні пасажирів, ані вантажу.

Про це повідомила пресслужба аеропорту в Facebook.

Boeing 777-300 є одним із найбільших пасажирських літаків в Україні. Він міг транспортувати повітряними шляхами 531 пасажира, що є рекордним показником для вітчизняної авіації. Цього разу політ відбувався у рамках технічного перегону на запит авіакомпанії Skyline Express до летовища в Європі.

"Рейс дотримувався найвищих стандартів авіаційної безпеки та безпеки польотів, відповідно до директив, які діють на час введення воєнного стану в Україні", – йдеться у повідомленні.

Як зауважила пресслужба Борисполю, всі повітряні судна Skyline Express весь час війни перебували на стоянці в аеропорту. Їм повноцінно надавали:

  • постійну технічну підтримку;
  • обслуговування.

А відколи повітряний простір України закрили, було здійснено лише чотири польоти в рамках перегону. Така практика не несе загрози ні транспорту, ані людям на борту, зате допомагає тестувати політику відновлення і покращує шанси компаній на виживання у складних умовах сьогодення.

Бориспіль можуть знову відкрити

Раніше заходила мова про можливість відкриття аеропорту в Києві, який називають найбільшими повітряними воротами України. Заступник керівника Офісу президента Андрій Сибіга зауважував, що він стане першим об’єктом серед українських летовищ, який запрацює, щойно дозволить безпекова ситуація.

Але радник голови ОП Михайло Подоляк призвав громадян завчасно не радіти, оскільки поки що відкриття є недосяжною метою. Наразі завдання ускладнюється питаннями безпеки, яку дуже важко забезпечити на 100% в умовах війни. Звісно, обговорення потрібні, як і пошук рішень, втім інтенсивність повітряного терору з боку Росії стоїть на заваді кардинальним змінам.

Своєю чергою мер Львова Андрій Садовий звертався до керівництва країни з проханням відновити роботу місцевого міжнародного аеропорту. Він посилався на досвід Ізраїлю, де вдалося зберегти авіасполучення зі світом попри збройний конфлікт та масштабні обстріли.

На думку Садового, Львів є найкращим варіантом, оскільки аеропорт розташований на відстані 30 км від повітряного простору Європейського Союзу, а політ до безпечної зони займає 3-4 хвилини.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що відомий лоукостер розширює горизонти та розповідав, які нові маршрути стануть доступні українцям. Також ми повідомляли, що на аукціонах розпродають майно авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.