Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Будуть певні незручності? Як працюватиме УЗ під час нового блекауту

Щоб пережити зиму без світла та тепла, в компанії розробили ряд заходів

Колаж: Pro Гроші

УЗ продовжує роботу

Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця готова до роботи під час блекауту. Компанія забезпечена генераторами та буржуйками. Але за квитками, можливо, доведеться йти до кас.

Про це НВ Бізнес розповів голова правління АТ "Укрзалізниця" Олександр Камишін.

"28 червня ми запустили процедуру підготовки компанії до зими. Десь на середину липня зрозуміли, що базовим сценарієм буде спроба російських військ відключити нам електроенергію та теплопостачання", — говорить Камишін.

Щоб пережити зиму без світла та тепла, в компанії розробили ряд заходів. Від зменшення площ виробничих приміщень, які обігріваються централізованим теплопостачанням, до резервування всіх вокзалів генераторами.

"Ми своїми силами та за підтримки партнерів заздалегідь забезпечили себе генераторами, буржуйками та дровами. На сьогодні у нас є готових 9 200 буржуйок та 15 тисяч кубів дров", — зазначив голова правління.

Під час попередніх масштабних відключень світла сервіси УЗ з придбання квитків працювали, однак можуть виникати проблеми на боці клієнта. Якщо у вас виникнуть проблеми, то варто йти на залізничний вокзал, де практично гарантовано буде світло, зв’язок та працюватимуть каси.

"Якщо буде потреба — збільшимо кількість кас та касирів. Поки що ми бачимо, що теперішніх каналів продажу достатньо в усіх містах України", – додав Камишін.

Навіть під час блекауту усі потяги, на які продані квитки, курсуватимуть. Вони не відправлятимуться раніше ніж за розкладом. Однак потяги дальнього слідування можуть затримуватися.

Як забронювати звичайний квиток на поїзд

Укрзалізниця дає можливість пасажирам забронювати квиток на поїзд, але лише на короткий проміжок часу.

Для того, щоб забронювати квиток і потім викупити його в залізничній касі, потрібно зробити такі кроки:

  • знайдіть потрібний потяг;
  • відмітьте бажані місця;
  • оберіть опцію "Зарезервувати";
  • оплатіть послугу резервування протягом 25 хвилин.

Після оплати вашому замовленню буде присвоєний 14-значний код, який потрібно надати в касі Укрзалізниці, щоб забрати квиток. Під час замовлення квитка потрібно звернути увагу на граничну дату його викупу (вона вказана на сторінці оплати).

Граничний термін викупу бронювання продовжити неможливо, в Укрзалізниці немає такої послуги. Час викупу встановлюється автоматично. Ви можете викупити бронювання лише в касах перевізника.

Якщо на потрібному вам рейсі не знайшлось вільних місць, ви можете безплатно замовити послугу сповіщення у випадку їх появи у продажу. Подати запит на пошук квитків ви можете внизу сторінки з варіантами проїзду. Якщо поїзди відсутні, система сама запропонує вам скористатись послугою. Ви можете вибрати варіанти сповіщення:

  • "Повідомити на email" – з появою місць у продажу, вам надійде лист на електронну пошту.
  • "Забронювати місця" – з появою місць у продажу система забронює квитки, а вам надійде смс-повідомлення та лист на пошту.

Після цього у пасажира є 25 хвилин, щоб викупити квитки онлайн.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що київське метро позбудеться деяких вагонів і розповідали, звідки візьмуть гроші на нові й до чого тут РФ. Також ми повідомляли, що до Херсона та Миколаєва почали продавати квитки на поїзд.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.