Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як продати житло в кілька разів дорожче: 6 простих дизайнерських лайфхаків (фото)

Підвищити ціну будинку можуть прості дизайнерські рішення та легке оновлення інтер’єру

Фото: Unsplash, Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Лайфхаки для підвищення вартості будинку

Фото: Unsplash, Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Часто домовласники, аналізуючи питання інвестиційної привабливості своєї нерухомості, звертають увагу лише на макрофактори, наприклад, розташування будинку та його площу. Але свіжий шар фарби чи нове обладнання також здатні підвищити рентабельність об’єкту. Якщо маєте трохи грошей на внутрішнє оновлення дому, скористайтеся порадами та ідеями, які допоможуть перемістити ціновий показник вгору.

Про це пише видання Architectural Digest.

6 лайфхаків для власників нерухомості

  • Перефарбуйте поверхню шаф

Шар фарби дасть нове дихання меблям
Шар фарби дасть нове дихання меблям
Фото: Pinterest

Не обов’язково купувати нові меблі, можна змінити поверхню вже наявних і зекономити кошти. Спочатку потрібно ретельно почистити дверцята, бокові та верхню стінки, потім – використати акрилову фарбу на масляній основі з емальованим покриттям. Втім не рекомендується брати латексну фарбу, адже вона не покриє поверхню шаф настільки рівно та гладенько.

  • Оновіть техніку до енергоефективних моделей

Зараз популярна "зелена" енергетика та речі, які дозволяють економити світло. Тож простий спосіб залучити більше покупців – облаштувати оселю енергоощадними моделями. Такі прилади подобаються споживачам завдяки потенційній обіцянці менше платити за ресурси. Плюс існують додаткові пільги та знижки на придбання відповідної техніки.

  • Приберіть мікрохвильову піч та інше кухонне приладдя з поля зору

Кухня в сучасному стилі
Кухня в сучасному стилі
Фото: Pinterest

Щоб зробити кухню більш просторою, не завжди треба перефарбовувати стіни в світліші кольори. Просто заховайте громіздку техніку в шафи, не залишаючи її на столах. Сучасні меблі часто одразу пропонують покупцям ефективне рішення: розміщення мікрохвильовки всередині ящика, за закритими дверцятами.

  • Замініть старі лампочки на світлодіодні

Тут знову спрацює бажання людей більше економити на електроенергії. Але LED-лампи також мають чимало дизайнерських "плюшок": вони можуть змінювати колір, мають різні температурні відтінки, краще вписуються в персоналізовані інтер’єрні рішення та ін. Плюс сучасні технології дозволяють керувати світлодіодними лампочками навіть з телефону.

  • Інвестуйте в шафи-органайзери

Система зберігання речей
Система зберігання речей
Фото: Pinterest

Людям важливо мати в домі багато місця для зберігання речей. Тож продавець тільки виграє, якщо встановить в кімнаті систему з відкритими полицями, ящиками, подвійними стелажами тощо. Принаймні жінки точно оцінять можливість ефективно розкласти по різним місцям всі свої речі.

  • Слідкуйте за фактором "здоров’я" вашого будинку

Рекомендується час від час ставити себе на місце покупця та оглядати приміщення, ніби бачите його вперше. На що одразу звертають увагу шукачі нерухомості? Вони помічають будь-які проблемні місця, наприклад, тріщини на стінах, потертості на меблях, погану вентиляцію. Тому бажано заздалегідь позбутися всіх недоліків, перш ніж їх побачать потенційні клієнти.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як виглядають і скільки коштують найдешевші квартири Києва. Також ми повідомляли про 5 ідей, які зроблять ваш інтер'єр стильнішим та свіжішим.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.