Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Він повертається! Який тренд декору знову цінується найбільше за інші (фото)

У 2023 році знову у моді світлі тони: білі, сірі, блакитні та світло-коричневі кольори

Фото:  Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Скандинавський мінімалізм знову набуває популярності у світі

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Бажання створити природний та функціональний простір, звичайно, навряд чи можна назвати новим. Можливо саме через це Скандинавський дизайн завойовує популярність по усьому світ.

Українцям пояснили, як інтегрувати цей стиль та використовувати його в інтер'єрі.

У чому секрет скандинавського мінімалізму

Якщо плануєте облаштувати скандинавський стиль у кімнаті, доведеться викинути усе зайве

Цей стиль не обмежується точними орієнтирами. Тобто, можна експериментувати і створювати дійсно унікальні простори. Хоча у чомусь скандинавський дизайн все ж вирізняється з-поміж інших. Насамперед завдяки своїй функціональності.

Це означає, що абсолютно кожен предмет або елемент декору в кімнаті потрібно наділити конкретним призначенням. Якщо справді дотримуватися цього правила, то у приміщенні залишиться дуже мало меблів та речей, які справді не будуть корисними.

Скандинавський мінімалізм — це про комфорт і затишок. Використовувати можна такі матеріали, як:

  • дерево;
  • камінь;
  • вовна;
  • бавовна.

Як інтегрувати стиль в інтер'єр житла

Для скандинавського мінімалізму характерні якісно виготовлені предмети й меблі

Експерти, які працюють з цим стилем радять встановлювати у житлі великі вікна, щоб до у кімнатах завжди вистачало природного світла.

Дизайнери інтер'єру кажуть, що якщо вам раптом захочеться змінити стиль дизайну у своїй кімнаті на скандинавський мінімалізм, то будьте готові до "генерального прибирання".

Мова про те, що вам доведеться прибрати усі зайві речі, які не виконують важливі функції. Потім можна перефарбувати кімнату та придбати якісні меблі з природних матеріалів.

Ще для скандинавського мінімалізму характерні якісно виготовлені предмети й меблі. Йому не пасують модні речі, акцент саме на довговічності та функціональності.

Скандинавський мінімалізм і звичайний: у чому різниця

Скандинавський мінімалізм зосереджується на простоті та функціональності,

Мінімалістичний дизайн найчастіше виконують у чорно-білому кольорі з геометричними візерунками та чіткими деталями. Тобто, уся увага спрямовується на прості, функціональні елементи і ненав'язливі колірні палітри.

Скандинавський мінімалізм теж зосереджується на простоті та функціональності, але він натхненний природою. Дизайн кімнати виконують у кремово-білому, нейтрально-коричневому та сірому кольорі, а також у м'яких пастелях (шавлія, блакитний) які зустрічаються в природі. У скандинавському мінімалізмі майже завжди використовують натуральні матеріали.

Який дизайн обрати для однокімнатної квартири

Маленькі житлові приміщення досі популярні серед наших співвітчизників. Втім, у такій кімнаті важливо створити функціональний інтер'єр, але на обмеженій площі – це те ще завдання. На щастя, є деякі стилі, які допоможуть вирішити проблему:

  • мінімалізм;
  • скандинавський стиль;
  • хай-тек;
  • романтичний прованс;
  • американський стиль.

Детальніше про ці стилі та дизайнерські рішення для однокімнатних квартир ви можете прочитати в нашому матеріалі.

Раніше ми розповідали, що ніколи б не зробив дизайнер у своїй квартирі. Також ми пояснювали, через які помилки в дизайні вам не буде подобатися власна квартира.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.