Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українцям видаватимуть гроші на власне житло – хто може отримати допомогу

У 2023 році держава планує надати грошову допомогу для покупки власного житла приблизно 2 300 родинам

Фото: Pixabay, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В Україні виділили 5,5 мільярдами гривень на житло військовим

Фото: Pixabay, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Україна надає своїм захисникам не лише гідну зарплату, але й має намір забезпечити їх житлом. У 2023 році Міністерство у справах ветеранів України прийняло важливе рішення про виділення 5,5 мільярда гривень на придбання житла для військових.

Про це розповів перший заступник міністра у справах ветеранів, Герой України Олександр Порхун в ефірі телемарафону.

За словами Порхуна, у 2021 році кошти на придбання житла отримали 1 300 осіб, і цей рік приніс ще більше можливостей. З 5,5 мільярдами гривень, які Міністерство у справах ветеранів виділило, 700 військовослужбовців вже отримали гроші на свої карткові рахунки, а 13 осіб успішно придбали житло. Ця ініціатива дозволяє військовим та їх родинам покращити свої житлові умови та забезпечити комфортне майбутнє.

"Тобто в цьому році на 5,5 мільярда ми розраховуємо, що своє житло придбає приблизно 2 300 родин, які потребують житла", – підкреслив Порхун.

Заступник міністра у справах ветеранів також наголосив на тому, що цей процес регулюється чотирма постановами Кабінету міністрів України. Кожна з них призначена для різних категорій військових та членів їх сімей:

  • 719-а постанова Кабміну розрахована на осіб з інвалідністю внаслідок війни 1 та 2-ї групи та членів родин загиблих захисників;
  • 280-а постанова КМУ розрахована для учасників бойових дій та внутрішньо переміщених осіб;
  • 216-та постанова – для категорії учасників бойових дій на території інших держав, осіб з інвалідністю внаслідок війни 1 та 2-ї групи та членів родин померлих учасників бойових дій на території інших держав;
  • 206-та постанова Кабміну для учасників Революції Гідності.

В Дії з’явився житловий сертифікат

28 вересня в додатку "Дія" з'явилися житлові сертифікати для купівлі нових квартир замість тих, що були зруйновані росіянами. Однак, наразі їх не можна використовувати.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що повний запуск цієї програми планується через кілька місяців. Система державної підтримки спрямована на громадян, які втратили житло через воєнні події. Нова можливість полягає в наданні фінансування для придбання нових житлових приміщень замість ремонту пошкоджених будинків. Усі заявники через "Дію" зможуть перевірити свої сертифікати в окремій вкладці.

Раніше ми повідомляли, що трапилося з вартістю 1-кімнатних квартир по всій Україні. Також ми писали, що українцям виплатять гроші до Дня Захисників і Захисниць України.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.