Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українцям пропонують орендувати найменшу квартиру з шокуючими умовами: який має вигляд (фото)

Українцям пропонують орендувати найменшу квартиру у Києві за 4 тисячі гривень

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Як виглядає найменша квартира у Києві

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У Києві в Голосіївському районі здають квартиру у підвальному приміщенні площею лише 12 квадратних метрів за 4 300 гривень.

Таке оголошення можна побачити на сайті купівлі-продажу OLX.

За 4 300 грн на місяць люди можуть отримати невелику кімнату з низькими стелями у підвальному приміщені двоповерхового приватного будинку. Будинок розташований за 10 хвилин їзди на автобусі від станції метро Либідська.

Власник житла в оголошенні зазначає, що така квартира добре підійде для самотньої людини, однак вона повинна бути невеликого зросту, щоб було зручно користуватися сантехнічним куточком.

На фото можна побачити, що приміщення дійсно маленьке, не вистачає місця навіть для кухонного приладдя. Пральна машинка знаходиться поруч із ліжком, а телевізор вдалося поставити лише на холодильник.

Скрин: OLX
Скрин: OLX
Скрин: OLX
Скрин: OLX

Скрин: OLX

Скрин: OLX

Скрин: OLX

Скрин: OLX

Згідно із Державними містобудівними нормами, мінімальна площа однокімнатної квартири не може бути меншою за 30 квадратних метрів. В оголошенні власник житла зазначив, що таку маленьку площу квартири повністю перекриває наявність приватного сектора.

"Бачу великий плюс приватного сектора, крім усього іншого, ще й у тому, що шашлик можна робити прямо за чотири метри від вхідних дверей. А про наявність мінусів мені не відомо", – йдеться в оголошенні.

Де злетіли ціни на оренду житла

Вартість оренди житла у Львові помітно перевищує показники у Києві. Винаймати квартиру у столиці можна в середньому на кілька тисяч гривень дешевше.

Наприклад, середня ціна оренди однокімнатної квартири у Києві становить 9 000 гривень на місяць. Двокімнатну квартиру можна зняти за 12 000 гривень, А вартість оренди трикімнатного житла у столиці становить 18 000 гривень (тоді як рік тому цей показник був на 60% вищим – 45 000 гривень).

При цьому у Львові середня вартість оренди 1-кімнатної квартири наприкінці січня становила 13 500 гривень. Це на 3 500 гривень більше, ніж у Києві. Винаймати двокімнатне житло у Львові коштуватиме 16 000 гривень, а трикімнатне – 19 000 гривень.

Раніше ми розповідали, чому продавці на вторинному ринку житла можуть перейти на розрахунок у гривнях. Також ми писали, скільки зараз коштують квартири в новобудовах у Києві.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.