Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У Лондоні продають найдорожчий особняк у світі: як виглядає резиденція королів (фото)

Якщо маєток вдасться продати за початкову вартість, це стане найдорожчою угодою з нерухомості у світі

Фото: Wikimedia Commons, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Який особняк продають у Лондоні за 250 мільйонів фунтів

Фото: Wikimedia Commons, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В Лондоні на продаж виставили старовинний особняк за неймовірну ціну – 300 мільйонів доларів, або 250 мільйонів фунтів. Він розташований в одному з найбільших парків міста і вражає своєю величністю.

Про це повідомляє видання Quartz.

205-річний маєток побудував видатний архітектор 19 століття Декімус Бертон у 1818 році. Місце побудови вибрано не випадково: Ріджентс-парк вважають чи не головним королівським парком Лондона, де чимало пам’яток і природніх об’єктів. Наразі запитувана вартість нерухомості – 300 мільйонів доларів. Якщо вдасться виручити таку ціну, угода стане найбільш вигідною на ринку нерухомості.

Рекорд станом на початок березня 2023 року становить 252 мільйони доларів, або 210 мільйонів фунтів стерлінгів. Плюс це найдорожчий будинок, що продається у світі. До нього рейтинг очолював пентхаус за 250 мільйонів доларів, розташований у хмарочосі в Центральному парку Нью-Йорка.

Раніше в особняку жили члени королівської родини Саудівської Аравії. Передбачається, що об’єкт користуватиметься попитом серед заможних мешканців столиці Великої Британії та багатих іноземців.

 | Фото: Google Maps, Colin Smith/CC BY-SA 2.0
 | Фото: Google Maps, Colin Smith/CC BY-SA 2.0

Будинок за 300 мільйонів доларів

Фото: Google Maps, Colin Smith/CC BY-SA 2.0

Будинок за 300 мільйонів доларів

Фото: Google Maps, Colin Smith/CC BY-SA 2.0

Найдорожчі угоди в 2022 році

Якщо здається, що купувати будинок за три сотні мільйонів – це занадто, і покупця не знайдеться, пропонуємо ознайомитися з рейтингом найдорожчих угод на ринку нерухомості в 2022 рік. Зірки світового масштабу також часто інвестують в будинки та продають їх з часом за шалені кошти. Або навпаки віддають шалені гроші за маєтки, в яких планують всього лише відпочивати влітку.

Наприклад, найбільшу суму в минулому році витратив технологічний мільярдер Ларрі Еллісон. Він придбав особняк за 173 мільйони доларів. Трішки дешевше обійшовся дім для генерального директора Snapchat Евана Шпігеля і моделі Міранди Керр. Каліфорнійська оселя коштувала парі 145 мільйонів доларів

Аби мати змогу змінити обстановку та приїхати кудись на вихідні, співачкаТіна Тернер витратила 76 мільйонів доларів на придбання комплексу в Швейцарії. Знаменитість отримала за ці гроші басейн, приватний ставок і струмок, стоянку для катерів, ділянку на приватній набережній. Ознайомитися з повною підбіркою можна за посиланням.

Втім не завжди зіркам вдається заробити на нерухомості. Відома поп-діваБрітні Спірс продала свій будинок за 10,1 мільйона доларів, втративши 1,7 мільйона. Влітку минулого року вона купила особняк у Каліфорнії за 11,8 мільйона доларів, але не змогла навіть відбити витрати.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Путін придбав своїй коханці шикарний пентхауз, і розповідав, де взяв гроші та на кого оформив. Також ми повідомляли, що у березні українцям продаватимуть житло дорожче.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.