Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Путін придбав своїй коханці шикарний пентхауз: де взяв гроші та на кого оформив

Лідер країни-агресора витратив на шикарний маєток свої офшорні кошти

Фото: Проєкт. Колаж: Pro Гроші

Путін купив Кабаєвій пентхауз в Сочі

Фото: Проєкт. Колаж: Pro Гроші

Президент країни-агресора Володимир Путін зробив шикарний подарунок своїй коханці Аліні Кабаєвій – він придбав їй найдорожчий у Росії пентхаус.

Про це йдеться у розслідуванні журналістів видання "Проєкт".

Яка площа апартаментів та хто дизайнер

Відомо, що будинок має колосальну площу – цілих 2600 квадратних метрів. Пентхаус був зведений у житловому комплексі Королівський парк у місті Сочі. Дизайном займався художник-модельєр Валентин Юдашкін

До речі, Кабаєва особисто приїжджала до Сочі в цей комплекс і показала пальцем, які саме квартири вона хоче, а також тих, на кого вони мають бути оформлені.

За які кошти Путін придбав нерухомість

ЗМІ зазначають, що квартиру Кабаєвій Володимир Путін купив не за офіційні кошти, а через свій таємний кіпрський офшор Ermira. Відповідну махінацію лідер РФ провернув у 2011 році, оформивши пентхаус на свого друга Олега Руднова: той заплатив за нерухомість приблизно за 90 мільйонів рублів, що у п'ять разів нижче за ціну, яку спочатку пропонував забудовник.

Журналісти з'ясували, що хоча офіційно пентхаус оформлено на Руднова, експлуатує його сімейство Кабаєвої. Винятком стала верхня частина пентхауса – її оформили на бабусю Кабаєвої Ганну Зацепіліну. Йдеться про дві квартири.

Путін купив ще дерев'яний будинок

Також "Проєкту" вдалося дізнатися, що аналогічним чином Путін придбав через свого друга Юрія Ковальчука дерев'яний будинок площею 1200 квадратних метрів. Він знаходиться за 800 метрів від резиденції російського лідера на Валдаї. Нерухомість оформлена на компанію "Прайм", що перебуває у власності Ковальчука. За даними ЗМІ, цей "терем" також був придбаний як подарунок Кабаєвій.

Журналісти з'ясували, що лише за час "спільних" років Путін купив Кабаєвій нерухомості на 120 мільйонів доларів.

Доходи Росії продовжують скорочуватися

Щомісячні доходи бюджету Росії від нафти і газу впали в січні до найнижчого рівня з серпня 2020. Вплинули на це значною мірою західні санкції.

У лютому Росія розраховує збільшити експорт дизельного пального, намагаючись впоратися з ембарго ЄС, обмеженням цін та нестачею танкерів. Водночас, у Мінфіні США пояснили, що світові енергетичні ринки залишаються добре забезпеченими, а публічні звіти вказують на те, що імпортери нафти, такі як Китай та Індія, використовували цінову стелю, щоб "укласти вигідні угоди" на російську нафту.

Попри те, що Міжнародний валютний фонд нещодавно підвищив прогноз зростання економіки Росії на 2023 рік, у Вашингтоні переконані, що цінові обмеження "змінюють траєкторію" російського бюджету, оскільки основним джерелом доходів є нафта.

Раніше ми повідомляли про топ мемів про заклик Володимира Путіна до перемир'я. Також сайт Pro Гроші зазначав, чому Росія може припинити фінансувати війну проти України.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.