Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Тренди зміняться? Які планування квартир будуть популярними після війни

Розповідаємо, які квартири точно стануть лідерами з продажів після закінчення повномасштабної війни

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Переваги у виборі планування квартири можуть змінюватися в залежності від особистих потреб

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Після закінчення повномасштабної війни на популярність певних планувань квартир впливатиме низка важливих чинників. Зокрема конкретні переваги можуть відрізнятися залежно від культурних, географічних та соціальних особливостей кожного регіону. Проте, є певні планування, які точно будуть до вподоби багатьом покупцям.

Про це редакція Pro Гроші запитала у нейромережі Chat GPT.

Відкрите планування

Це планування включає об'єднання вітальні, їдальні та кухні в один простір без жорстких перегородок. Це певним чином створює відчуття простору, адже візуально збільшує площу житла, забезпечує більше природного світла та полегшує спілкування всередині квартири.

Функціональні планування

Йдеться про оптимізацію використання простору, де планування задовольняє різні потреби родини, що мешкає у цій квартирі. Наприклад, це може бути наявність таких додаткових кімнат:

  • кабінет;
  • ще одна вбиральня;
  • окрема пральня тощо.

Збільшена кількість ванних кімнат

Таке планування може бути популярним для великих родин. Кілька ванних кімнат, які примикають до кожної спальні, значно спростять ранкові збори на роботу, в школу тощо, адже не потрібно буде займати чергу та чекати, поки хтось звільнить єдину ванну кімнату.

Балкони або тераси

Квартири з балконами або терасами точно стануть популярними для людей, які хочуть мати можливість насолоджуватися свіжим повітрям. Також таке планування дозволяє організувати додаткові місця для відпочинку або вирощування рослин.

Енергоефективність та екологічні аспекти

Йдеться про планування квартир, що сприяють енергозбереженню та використанню екологічно чистих матеріалів. Таким чином дана нерухомість може стати більш популярною після війни, адже в країні зростає інтерес до енергоефективності та сталого розвитку будівництва.

Проте, варто зауважити, що після закінчення повномасштабної війни переваги у плануванні квартир можуть різнитися залежно від індивідуальних потреб та уявлень кожної людини.

Якими будуть ціни на квартири в липні

Експертка з нерухомості Вікторія Берещак у коментарі сайту Pro Гроші зазначила, що зараз на ринку спостерігається зниження реальної купівельної платоспроможності громадян. На це впливає низка факторів:

  • гіперінфляція, навіть попри те, що було певне скорочення у першому кварталі 2023 року, вона все одно впливає на платоспроможність українців;
  • втрата робочих місць, тобто зростання безробіття;
  • психологічний фактор, а саме не готовність вкладати гроші у квадратні метри.

За її словами, це є стримувальним фактором, який впливає на ціну квадратного метра. В результаті ми маємо стримане зростання вартості нерухомості, яка залежить від собівартості будівництва, інфляції, дорожчання будівельних матеріалів, робочої сили тощо.

Більше про стан ринку нерухомості в Україні читайте в нашому матеріалі.

Раніше ми розповідали, які знижки пропонують забудовники в липні. Також ми писали, на яке житло зараз "полюють" інвестори.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.