Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Таємниці будівництва: як на ринку продають невдалі квартири

Сьогодні девелопери намагаються підняти попит на неліквідні квартири на ринку

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Ринку не вистачає платоспроможного покупця

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

На ринку нерухомості завжди можна зустріти певні акції від девелоперів. Однак у людей виникає логічне питання, невже в такий спосіб забудовник намагається продати неліквідне житло і чи варто тоді його купувати.

Про це у коментарі сайту Pro Гроші розповіла оглядачка ринку нерухомості Вікторія Берещак.

Дійсно, девелопери намагаються підняти попит на неліквідні квартири на ринку. І під цей критерій наразі потрапляє одразу декілька видів житла.

Багатоквадратні помешкання. Зараз у людей знизилася межа попиту на середню площу. Вони шукають квартири менші за плануванням. Біда лише в тім, що більшість нових проєктів, які наразі є на ринку, девелопери планували ще до повномасштабного вторгнення, коли в пріоритеті була зовсім інша квадратура.

Саме тому, щоб якось поновити зацікавленість на таке житло, девелопери почали робити дисконти й спецпропозиції. Зараз, наприклад, чималі знижки мають великі трикімнатні квартири тощо. Але в умовах обмеженого попиту, який є сьогодні, дисконт, вже не розповсюджуються винятково на неліквідні квартири. Вони стосуються абсолютно на весь ринок, – говорить експертка.

У такий спосіб девелопери намагаються привернути увагу платоспроможного покупця, яких не так вже й багато, та перетягнути його на свій бік.

Також неліквідними вважаються квартири з нестандартним плануванням. Це те житло, яке має гострі та скошенні кути, незрозумілі геометричні форми тощо.

Таке планування обирають не всі покупці, а тому продати його досить важко. Саме тут девелопери застосовують додатковий дисконт або спеціальні умови з розтермінування, – додає Вікторія Берещак.

Та і загалом через малу платоспроможність покупця сьогодні забудовники вдаються до будь-яких маркетингових ходів, аби лише пожвавити попит.

Як може змінитися ринок нерухомості за 5 років

Раніше ми вже розповідали вам про те, що за такий час можуть відбутися значні трансформації. Наприклад, подальше зростання цін. Особливо це стосується міст з високим попитом, таких як:

  • Київ;
  • Харків;
  • Львів.

Підвищенню вартості нерухомості сприятиме інфляція, а також зростання цін на будівельні матеріали та працю.

Також не варто забувати про розвиток сучасного життя. Покупці все частіше обирають сучасні технологічні рішення та інновації.

У майбутньому це може охоплювати смартбудинки з автоматизованими системами управління, зручності для збереження енергії та дотримання екологічних стандартів.

Про інші зміни на ринку нерухомості ви можете прочитати в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше ми повідомляли, як не стати жертвою аферистів при покупці нерухомості. Також ми писали, скільки коштують квартири преміумкласу на Печерську.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.