Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Складно, але можливо: 5 порад для тих, хто робить ремонт під час війни

В умовах війни багато людей роблять ремонт, але цей фактор по-своєму відобразився на процесі, зокрема на економії

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Потрібно пам'ятати, що ви робите ремонт насамперед для себе

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Робити ремонт завжди складно як фінансово, так й морально. Під час війни багато людей продовжують ремонтні роботи вдома, а хтось лише починає цей процес.

У коментарі сайту Pro Гроші архітекторка та дизайнерка Оксана Рибченко дала 5 порад для тих, хто робить ремонт під час війни.

Використовувати матеріали від українських виробників


Плитку, ламінат, фарби та й взагалі будь-які будівельні матеріали краще замовляти в українського виробника. Чому так? По-перше, для того, аби підтримати економіку України в складний період війни. По-друге, якість українських матеріалів нічим не поступається закордонним, іноді навіть й переважає, але ціна при цьому може бути нижчою.

Раніше люди часто використовували будівельні матеріали іспанського, італійського, китайського та польського виробників. Але зараз в нас дуже розвинене власне виробництво, яке за якістю зовсім не поступається попереднім, – каже дизайнерка.

За її словами, ціна плитки високої якості українського виробництва коштуватиме приблизно так само, як плитка середньої якості, наприклад, іспанського виробництва. Тому, якщо ви сумніваєтеся у виборі виробника, не вагайтеся, та обирайте українського.

Можна економити на меблях, але при цьому бути в тренді


Зараз дуже актуальний тренд на екологічність, вінтажні меблі та меблі з рук. Можна обрати, наприклад, дуже класний відреставрований диван, який коштуватиме в рази менше, ніж новий дизайнерський з магазину.

Таким чином ви будете в тренді та зможете непогано зекономити. А в наш час економія — дуже актуальне питання, – каже експертка.

 | Фото: Pinterest
 | Фото: Pinterest

Вінтажні меблі

Фото: Pinterest

Вінтажні меблі

Фото: Pinterest

Не боятися щось робити своїми руками


Наприклад, можна розмалювати стіну або спробувати зробити імітацію штукатурки. Зараз є безліч відео та фото з ідеями, які можна втілити у життя своїми руками та внести частинку своєї душі в ремонт.

 | Фото: Pinterest
 | Фото: Pinterest

Що можна зробити своїми руками

Фото: Pinterest

Що можна зробити своїми руками

Фото: Pinterest

Не економити на спеціалістах


Одна з найголовніших порад експертки – в жодному разі не економити на спеціалістах, які безпосередньо будуть займатися ремонтними роботами. Адже від їхньої якості залежить майбутнє вашого ремонту. Чи доведеться вам його робити знову через рік, або робота буде виконана добросовісно не на два й навіть не на три роки вперед.

Замовляти дизайн-проєкти


Скористайтеся послугами фахівців та замовляйте дизайн-проєкти. Адже за їх допомогою легше визначитися з матеріалами, а дизайнери в свою чергу вам в цьому допоможуть. Так у вас вже буде сформований план дій, які потім потрібно лише реалізувати.

Раніше ми розповідали, як під час війни зекономити на ремонті та уникнути грубих помилок. Також ми писали, скільки коштує дизайн-проєкт квартири в Україні. Більше про дизайн інтер'єру читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.