Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ірпінь, Буча та Вишгород – скільки коштують квартири у новобудовах і як змінилася вартість за рік

Останні зміни на ринку нерухомості у Київській області свідчать про поступовий розвиток та зростання популярності цих місць для проживання

Фото: ЛУН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Найдорожче житло пропонують у Вишгороді

Фото: ЛУН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці активно повертаються в деокуповані міста, зокрема у Бучу, Ірпінь та Вишгород. Поступово оживає соціальне та інфраструктурне середовище цих населених пунктів, і нове будівництво стає невіддільною складовою цього процесу.

Сайт Pro Гроші вирішив дослідити динаміку ринку нерухомості та дізнатися, як змінилися ціни на житло у новобудовах цих трьох міст.

Які ціни на первинну нерухомість у Київській області

За даними аналізу, проведеного редакцією з використанням інформації від DIM.RIA, виявлено певний зріст цін на квартири у новобудовах Бучі протягом останніх місяців. За серпневими даними, середня вартість житла у цьому місті становить 26 840 гривень за квадратний метр.

Серед трьох досліджуваних міст Вишгород виділяється вищою вартістю новобудов. За даними дослідження, за кожен квадратний метр житлової площі у місті доведеться в середньому сплатити 40 210 гривень. Це свідчить про значний попит на нерухомість у Вишгороді.

Середня ціна на первинну нерухомість в Ірпені виявилася оптимальною серед трьох міст. Згідно з аналізом, у цьому місті можна придбати квадратний метр житла за середньою вартістю 30 698 гривень.

Скільки коштувала нерухомість у Київській області рік тому

У 2022 році через постійні обстріли забудовники не поспішали відновлювати будівництво первинної нерухомості. У листопаді 2022 року, попри труднощі та виклики, міста, які знаходились під окупацією РФ, зазнали ріст вартості квартир у новобудовах. Про це свідчать дані порталу ЛУН Нерухомість.

У місті Буча середня ціна за квадратний метр житла в листопаді 2022 року становила 35 100 гривень, і це навіть перевищувало сучасний рівень цін.

Ірпінь також відзначився зростанням вартості квадратного метра житла. Минулого року середня ціна на первинному ринку нерухомості в цьому місті становила 33 800 гривень за квадратний метр.

Специфічною ситуацією характеризувався Вишгород, де вартість житла була дещо нижчою. У 2022 році придбати квадратний метр у новобудові можна було приблизно за 32 600 гривень.

Що привертає увагу українців на ринку нерухомості

Українці активно відновлюють ринок нерухомості навіть у часи війни, зосереджуючи увагу на якісному житлі з необхідною інфраструктурою. Про це розповіла експертка з нерухомості Вікторія Берещак

Найпопулярнішими сегментами новобудов серед українців є комфортабельні житлові комплекси класу "Комфорт+". Це формат міста в місті з різноманітною інфраструктурою, який часто включає торговельні центри та соціально-побутові зони.

Це формат, в якому є невелика точкова забудова, але передбачений, наприклад, вбудований торговельний центр з певними комерційними площами під потрібну інфраструктуру. Або просто на перших поверхах передбачена достатня кількість місць для соціально-побутової, комерційної, сервісної інфраструктури, – каже експертка.

Покупці віддають перевагу приватності, закритій території та зручній сервісній інфраструктурі, що відповідає їх повсякденним потребам і надає додатковий комфорт.

Раніше ми повідомляли, чому орендувати квартиру в ЖК дорожче, ніж в "хрущовках". Також ми писали, скільки доведеться заплатити за оренду житла у Києві.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.