Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ринок нерухомості не перестає дивувати: які ціни на квартири в ЖК у Києві

Розповідаємо, як змінились ціни на квартири в новобудовах різних класів з початку осені

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ціни на квартири у Києві змінились з початку осені

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

На ринку нерухомості в Україні продовжують відбуватися зміни. За два місяці осені у Києві ціни на деякі квартири зросли, а в низці новобудов житло навіть трохи здешевшало.

За допомогою даних сайту купівлі-продажу ЛУН розповідаємо, скільки коштують квартири у Києві в новобудовах різних класів у листопаді 2022 року.

Ціни на квартири в новобудовах у Києві

У вересні квадратний метр коштував в середньому 47 600 грн. Однак у жовтні середня ціна квадратного метра значно зросла та становила 49 000 гривень. Наразі в столиці середня ціна квадратного метра становить 48 200 грн.

В новобудовах преміумкласу у листопаді 2022 року середня ціна квадратного метра нижче, ніж у вересні, наразі вона становить 132 800 грн. У вересні квадратний метр коштував в середньому 135 300 грн. Середня ціна однокімнатної квартири в новобудовах преміумкласу у Києві становить 9,5 млн гривень.

Середня вартість квадратного метра в ЖК бізнес-класу у вересні становила 70 300 гривень, у жовтні квадратний метр коштував в середньому 68 300 гривень. На початку листопада 2022-го середня вартість квадратного метра в новобудовах такого класу становить 69 400 грн. Наразі середня ціна однокімнатної квартири в ЖК бізнес-класу становить 4,3 млн гривень.

Два місяці тому, у вересні 2022-го, середня вартість квадратного метра в новобудовах класу комфорт становила 33 900 гривень. На початку листопада середня ціна квадратного метра значно зросла, наразі вона становить 37 500 гривень. У жовтні квадратний метр коштував в середньому 35 400 гривень. В новобудовах такого класу середня вартість однокімнатної квартири у листопаді 2022-го становить 2,04 млн гривень.

В новобудовах економкласу також відбулись зміни. У вересні середня ціна квадратного метра становила 30 000 гривень, у жовтні ціна збільшилась на 2 тисячі гривень. Середня вартість квадратного метра у листопаді не змінилась та становить 32 000 гривень. Наразі однокімнатна квартира в ЖК економкласу коштує в середньому 1,19 млн гривень.

Раніше ми розповідали, що відбувається з орендою житла у Києві цієї осені. Також ми писали, які квартири буде вигідно перепродати після війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.