Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Рейтинг "чорного списку" – у які ЖК не варто інвестувати гроші

Рекомендуємо дізнатися про найскандальніших забудовників, у яких не потрібно купувати нерухомість

Фото: Pexels, ЛУН. Колаж: Pro Гроші

Розповідаємо про скандальні ЖК у Києві

Фото: Pexels, ЛУН. Колаж: Pro Гроші

Український ринок нерухомості поступово оживає. Житлом в нашій державі цікавляться не лише українці, але й іноземці. Проте ця динаміка росту несе з собою ризики, особливо при виборі забудовників. Один зі способів залишитися в безпеці при інвестуванні у нерухомість – це вчасно дізнатися про тих, з ким ви має намір співпрацювати.

Сайт Pro Гроші на основі відгуків українців зроби невелику добірку ЖК, у які краще не вкладатися.

Будівна імперія Анатолія Войцеховського

Перший важливий пункт нашого списку – уникати будь-яких об'єктів, пов'язаних з ім'ям Анатолія Войцеховського, засновника групи компаній "Укогруп", ТОВ "Укоінвестбуд" та ТОВ "УК Сіті Груп". Цей підприємець відомий своєю сумнозвісною репутацією, оскільки з 2005 року побудував понад 40 незаконних споруд в Києві.

Хоча наразі усі об'єкти заморожені, існує потенціальна загроза їхнього продажу в майбутньому. Тому українцям слід бути дуже обережними при виборі будь-якого об'єкта нерухомості, пов'язаного з Войцеховським. Обираючи нерухомість, важливо перевіряти генпідрядника, власника землі та умови договору на земельну ділянку через Єдиний державний реєстр.

SAGA Development

Інший забудовник, якого варто уникати, – це SAGA Development. Існують дві головні причини, чому слід бути обережними при співпраці з цією компанією. По-перше, мережею поширюються скандали та негативні відгуки від попередніх інвесторів, які стикаються зі значними затримками у здачі об'єктів в експлуатацію і несправедливо нарахованими пенями в період повномасштабної війни в Україні.

Наразі на сайті з купівлі-продажу нерухомості ЛУН можна знайти кілька оголошень з продажу ЖК від SAGA Development, а саме:

  • ЖК "Happy House" у Шевченківському районі Києва;
  • ЖК "BOSTON Creative House" в Оболонському районі столиці;
  • ЖК "O2 Residence" у Дарницькому районі Києва.

ЖК "Ярославів Град"

Докладний аналіз варто провести й перед вибором житлового комплексу "Ярославів Град". Цей ЖК будується у центральній частині Києва, на місці знаменитого Сінного ринку. Однак сам факт висотного будівництва, а саме 22-поверхові споруди, в історичній частині міста, де максимально допустима висотність – 9 поверхів, викликає багато питань і може негативно вплинути на репутацію Києва та його статус у списку світових столиць з об'єктами Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Важливо звернути увагу, що хоча на офіційному сайті ЖК "Ярославів Град" стверджується про наявність всіх необхідних документів і дозволів на будівництво, інвесторам рекомендується ретельно аналізувати усю інформацію та звертатися до незалежних експертів для визначення ризиків.

Які існують недоліки життя у закритому ЖК

У сучасному світі ЖК закритого типу стають все популярнішими, пропонуючи власникам переваги та ризики. Про недоліки такої нерухомості у коментарі сайту Pro Гроші розповіла експертка Вікторія Берещак.

При покупці нерухомості в закритих ЖК за містом слід враховувати відсутність повноцінної інфраструктури поруч, такої як лікарні, кафе, ресторани та інші соціальні та торгові точки. Тому, важливо переконатися, що всі необхідні сервіси доступні у вашому новому місці проживання або в прилеглому районі.

Також, якщо ви заселяєтеся в перших чергах, варто розуміти, що інфраструктура ЖК буде розвиватися з часом, і вам доведеться чекати відкриття магазинів, кав'ярень та інших об'єктів.

Раніше ми повідомляли, на що варто звертати увагу при покупці нерухомості. Також сайт Pro Гроші робив огляд неординарних ЖК в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.