Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Офісний дизайн інтер'єру: як створити привабливий та ефективний простір для бізнесу

Ще на самому початку варто продумати розташування меблів, а також врахувати освітлення та комунікації

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Варто створити комфорт для персоналу

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Сучасний офіс треба оформити так, аби ваші робітники хотіли там працювати, а сам інтерʼєр максимально допомагав би робочому процесу рухатися до успіху. Для цього варто дотримуватися кількох правил.

Про це пише bud-inform.

Дизайн інтер'єру в офісі можна умовно визначити в трьох найпоширеніших варіантах:

  • кабінетний тип;
  • комбіноване приміщення;
  • оpen space (відкритий план приміщення).

Варіанти офісного інтерʼєру

Варіанти офісного інтерʼєру

Варіанти офісного інтерʼєру

Стилі, які частіше всього використовують для створення офісу:

  • лофт;
  • мінімалізм;
  • модерн;
  • техноарт;
  • хай-тек.

Важливо памʼятати про вентиляції, кондиціонування, водопостачання, електрику, опалення — в загальному про комунікації. Саме вони створять основний комфорт для персоналу.

Ще на самому початку варто продумати розташування меблів. Воно повинно бути зручним, адже співробітники проводитимуть в кріслах за столами більшу частину дня протягом всього робочого тижня.

Якщо додати в інтер'єр правильне освітлення, а також колірну гамму, що розташовує до плідного робочого процесу, то ви легко можете створити затишну атмосферу.

Важливо також організувати зону для відпочинку та обіду, щоб під час перерви можна було розслабитися. Наприклад, можна розмістити на стінах картини. У цьому випадку краще пейзаж.

Без чого не обійтися

Полиці. Досить потрібна річ. На них можна розмістити робочі матеріали або рослини, книги, статуетки та інше.

Меблі. На них звертають особливу увагу в робочому приміщенні. Вони можуть бути незвичайними й незручними, для ефекту та захоплення ваших клієнтів. Однак краще вибрати варіант, де незвичайність і практичність будуть поєднуватися.

Постери з плакатами. На них можуть бути ненав'язливо розміщені фото з життя компанії, описи її діяльності, результати роботи або просто процес. Тоді клієнт буде відчувати, що прийшов до вас недарма.

Як кольори в інтер’єрі впливають на настрій

Варто розуміти, що правильно підібрана гама стане запорукою гарного самопочуття. Наприклад, червоний колір часто пов'язують з енергією, силою та страхом, почуттям влади, агресії та пристрасті.

У великій кількості він може навіть підвищити пульс і кров'яний тиск. Іноді колір також викликає напруженість та нервозність.

Асоціюється він з тривогою та небезпекою. Тому не варто робити його основним у дизайні, а краще використовувати дозовано.

Детальніше про вплив інших кольорів ви можете прочитати у нашому матеріалі.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як створити затишну вітальню у маленькій квартирі. Також ми повідомляли про ефективне планування кімнати та розповідали, як виділити зони меблями та шторами.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.