Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Не дорожче, ніж в Україні: 5 міст Європи із дешевим житлом

Розповідаємо про європейські міста на будь-який смак, де можна дешево орендувати квартиру

Фото: Pixabay, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Європі є вигідні варіанти оренди житла в мальовничих містах

Фото: Pixabay, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Вартість оренди квартир у деяких містах Європи не перевищує пропозиції, які є в Україні. При цьому житло реально знайти за приємною ціною, навіть якщо у вас обмежений бюджет.

Про це пише портал Travel Continuously.

Бухарест, Румунія

В Бухаресті можна орендувати житло за приємною ціною
В Бухаресті можна орендувати житло за приємною ціною
Фото: Wikimedia

Мандрівники з обмеженими фінансами часто не звертають увагу на це місто. Хоча і даремно. Оскільки там є вигідні пропозиції щодо здачі житла.

Наприклад, в Бухаресті цілком можливо знайти однокімнатну квартиру в центрі міста менш ніж за 600 доларів за місяць. Якщо ж потрібно заощадити, то можна винайняти житло в одному із віддалених районів міста. Там ціни на квартири стартують від 400 доларів за місяць.

Вартість житла в Бухаресті знизилася за останні роки, оскільки в Румунії фіксують зростання економіки. До того ж місто точно варто відвідати, адже воно має багату історію та культуру.

Любляна, Словенія

Любляна – затишне місто на будь-який смак
Любляна – затишне місто на будь-який смак
Фото: Pixabay

Ще одне місто в Європі комфортне для проживання та вашого гаманця. Любляна дуже доступна для мандрівників з обмеженим бюджетом, тому на цей варіант точно треба звернути увагу.

До того ж у місті є ще багато важливих переваг. Наприклад те, що її центр дуже зручний для пішоходів. Крім того, тут справжній рай для гурманів, адже у Любляні незліченна кількість ресторанів і кафе, де подають смачні страви словенської кухні.

Любляна – чудове місце для проживання, якщо вам подобається бути на свіжому повітрі, оскільки тут багато парків і зелених зон.

Прага, Чехія

В Празі реально зняти житло до 700 доларів
В Празі реально зняти житло до 700 доларів
Фото: Pixabay

Чеська столиця точно запам'ятається вам прекрасною архітектурою, чудовою їжею та доброзичливими місцевими жителями.

Вартість життя в Празі дуже прийнятна, якщо порівнювати з іншими центральноєвропейськими містами. Наприклад, тут можливо з легкістю знайти однокімнатну квартиру в центрі міста за менш ніж 700 доларів на місяць.

Також там можна недорого харчуватися. Вигідні пропозиції є від місцевих закладів, де можна скуштувати традиційну чеську їжу менш ніж за 10 доларів.

Стамбул, Туреччина

Стамбул приваблює туристів величністю та красою
Стамбул приваблює туристів величністю та красою
Фото: Pixabay

Найбільше місто Туреччини однозначно варто відвідати хоча б тому, що воно наповнене неперевершеними історичними пам’ятками. До того ж місцеві жителі там доброзичливі, а їжа вас приємно здивує.

Варто зауважити, що Стамбул – досить бюджетне місто, порівняно з іншими великими містами Європи. Тут відносно доступно жити. А ще можна знаходити способи заощаджувати гроші – наприклад, використовувати громадський транспорт замість таксі.

Стамбул також чудове місто для любителів їжі – безліч ресторанів і кафе подають смачні страви турецької кухні. Це місто однозначно варте уваги і його можна розглядати як варіант для недорогого проживання.

Котор, Чорногорія

Дешеве житло можна знайти у мальовничому Которі в Чорногорії
Дешеве житло можна знайти у мальовничому Которі в Чорногорії
Фото: Pixabay

Мальовниче місце в Чорногорії, перед красою якого неможливо встояти. Воно розташоване у бухті, яка оточена високими горами. Це поєднання утворює казкові пейзажі.

Однак мандрівникам ще й варто звернути увагу на те, що це місто пропонує неймовірну якість життя за доступною ціною. У багатьох апартаментах і ресторанах ціни значно нижчі за європейські, хоча тут дотримуються високих стандартів.

До того ж місто має багату історію та культуру, а люди теплі та привітні. Котор однозначно варто розглянути як варіант для бюджетної подорожі.

Раніше ми писали про те, що для українців в Європі ще на рік продовжили дію важливої послуги. Також ми писали про те, які послуги в Польщі можна отримати безоплатно.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.