Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Магія ремонту: секрети швидкого та ефективного осучаснення інтер'єру

Є поширена думка про те, що світлі фарби та дерево зможуть покращити стан житла, однак це не зовсім так

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Є кілька елементів, які здійснили справжню революцію у створенні актуальних інтер'єрів

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Іноді навіть свіжий ремонт не завжди може покращити стан квартири та зробити її сучасну. Адже актуальний сьогодні декор відрізняється епатажністю, багатофункціональністю та красивими деталями.

Про це пише Homes and Gardens.

Передбачте приховане освітлення

Воно не повинно впадати в око, принаймні, коли воно вимкнене. Тому на зміну приходить прихований або тіньовий спосіб зробити оселю світлішою. Такий сучасний підхід використовується для підкреслення архітектурних деталей та текстур у сучасних інтер'єрах.

Особливо актуальним зараз є освітлення осель світлодіодною стрічкою. Дизайнери зазначають, що використання цього елемента здійснило справжню революцію у створенні актуальних інтер'єрів.

Ба більше, їх можна досить прикріпити, а ще доступні, тому це дозволяє вмонтувати приховане освітлення навіть при бюджетному ремонті.

Встановіть прозорі перегородки

Не варто більше використовувати "важкі" дерев'яні перегородки, які раніше зонували приміщення. Аби розмежувати простір, не зменшуючи візуально саму квартиру, слід звернутися до скла. Водночас найкращим доповненням до цього рішення стануть розсувні двері.

Використовуйте предмети мистецтва, щоб підсилити декоративність

Стелажі у вашому домі можна перетворити на сучасні інсталяції. Для цього достатньо акуратно розмістити на відкритих полицях улюблені об'єкти схожого кольору чи розміру.

Сховайте телевізор

Чорний екран телевізора зовсім не прикрашає інтер'єр. Тому зараз здебільшого дизайнери рекомендують ховати його в ніші чи шафі.

Також останнім часом у вітальнях все активніше використовують декоративну панель, яка закриває екран.

Сміливо використовуйте яскраві кольори

Це один із найважливіших сучасних трендів. Незвичайний колір, наприклад червоний, зробить інтер'єр більш цікавим та сучасним.

Є поширена думка про те, що візуально розширити простір можуть лише світлі фарби. Однак це не так, адже яскраві відтінки теж вдало працюють із простором. Головне – врахувати не лише колір, але й кількість світла у приміщенні.

Уникайте "мертвих" зон

Інколи здається, що невеликий закуток у вашому домі не може виконати корисних функцій. Але це зовсім не так. Кожен метр насправді важливий, а при правильному виробі меблів ви зможете оптимально використати всю наявну площу, не руйнуючи затишок.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, чи реально створити затишну вітальню у маленькій квартирі. Також ми писали, скільки доведеться викласти за дизайн-проєкт квартири.

Ще ми повідомляли про комфортне smart-життя і розповідали, як використати "розумні" технології для покращення житла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.