Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Київміськбуд на межі банкрутства: що чекає на обʼєкти компанії

Президент ПрАТ "ХК" "Київміськбуд" Василь Олійник звернувся до влади з певним проханням

Фото: Київміськбуд/Facebook

Компанія шукає фінансування

Фото: Київміськбуд/Facebook

Відомий столичний забудовник "Київміськбуд" бʼє на сполох, адже компанія перебуває на межі банкрутства. Наразі й досі 20 тис. сімей залишаються без житла. Серед цих людей також є військовослужбовці та переселенці. Забудовник звернувся за допомогою до Кабміну, аби ті виділили певне фінансування. Однак навіть попри це не всі люди зможуть отримати своє житло.

Про це повідомив новий президент "Київміськбуду" Василь Олійник у коментарі ICTV.

Яка ситуація в компанії

Президент ПрАТ "ХК" "Київміськбуд" Василь Олійник звертається з проханням виділити чотири мільярди гривень з державного бюджету. Все для того, аби завершити будівництво незавершених житлових комплексів протягом наступних двох років. Це пов'язано з тим, що половина цих недобудов була передана компанії від державної будівельної корпорації Укрбуд.

"На сьогодні досліджено і це закріплено в документах 2,28 мільярда гривень. Були сформовані звернення у Кабінет міністрів. На жаль на сьогодні жодних зворотних реакцій у форматі грошей не відбулося", – повідомив Олійник.

Додатково шукають фінансування для компанії й столичні депутати. Станом на зараз вони вже сформували тимчасову слідчу комісію та розмірковують чи доцільно виділяти з бюджету Києва понад два мільярди грошей, аби добудувати обʼєкти.

Скільки обʼєктів планує добудувати "Київміськбуд"

Компанія хоче завершити будівництво у житлових комплексах, які потребують найменших витрат. Наразі відомо, що один ЖК вже здали в експлуатацію, однак ще пʼять у процесі.

"Там незначні обсяги робіт на 20, 30, 50 млн грн. Це обʼєкти з високою степенем готовності, де баштові крани зняті й робота документальна і будівельна ведеться, але по доведенню до товарного виду того продукту, який ми спорудили", – пояснив Олійник.

Станом на 2024 рік у Києві знаходиться понад сотні недобудов компанії "Київміськбуд". 80% її акцій належить громаді Києва. Важливо, що є у компанії також борги, які становлять 700 млн грн. Однак навіть попри це на добудову 24 житлових комплексів все ще треба щонайменше 21 млрд грн.

Раніше ми повідомляли, що у Києві арештували забудовника, який хотів підкупити віцепремʼєра. Також ми пропонуємо дізнатися, які забудовники лише створюють ілюзію активності.

Ще до цього ми писали про те, що "Київміськбуд" призупинив будівництво та звернувся до майбутніх власників квартир.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.