Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ці будинки краще обійти стороною – де не варто орендувати квартири

Рекомендуємо прочитати поради від експертки, адже вони допоможуть уникнути неприємних сюрпризів при оренді житла

Фото: Pexels, DIM.RIA. Колаж: Pro Гроші

Українцям не радять винаймати квартиру у старих будинках

Фото: Pexels, DIM.RIA. Колаж: Pro Гроші

Під час пошуку житла для оренди, багато українців зазвичай обмежуються оглядом лише самої квартири, не звертаючи увагу на стан будинку. Проте важливо бути уважними до обох аспектів, оскільки це допоможе уникнути неприємних ситуацій та додаткових фінансових витрат.

У коментарі сайту Pro Гроші експертка з нерухомості Вікторія Берещак розповіла, які будинки краще обходити стороною.

Як правильно орендувати квартиру, щоб вас не обдурили

У першу чергу українцям варто переконатися, що особи, які надають житло в оренду, є його власниками. Це допоможе уникнути можливих шахрайських схем та непорозуміння.

Вкрай важливо перевірити, щоб рієлтор, який супроводжує угоду, мав ліцензію на здійснення такої діяльності, та ця ліцензія не була фіктивною. Потрібно перевіряти, з ким ви маєте справу, аби не втратити гроші та не залишитися без житла.
Вікторія Берещак

Вікторія Берещак

Оглядачка ринку нерухомості

На що звернути увагу при виборі квартири

Коли ви обираєте квартиру для оренди, важливо враховувати стан інженерних комунікацій. Переконайтеся, що водопровід, каналізаційна система, теплові мережі та інші комунікації працюють належним чином. Не забувайте, що проблеми з цими комунікаціями можуть виникнути як у самій квартирі, так і в будинку загалом.

Бажано поспілкуватися з сусідами та запитати, чи не буває такого, що мешканці по 3 місяці сидять без гарячої води, або взимку сплять в куртках тощо, – порекомендувала Вікторія Берещак.

У яких будинках не варто орендувати квартиру

Не рекомендується винаймати житло в старому житловому фонді. Такі будинки, зазвичай, мають низький рівень енергоефективності, що може призвести до великих витрат на опалення та комунальні послуги.

Також важливо обирати будинок для оренди квартири, який буде відповідати усім вашим запитам, зокрема інфраструктурним. Треба пам'ятати, що життя проходить не лише у квартирі, а й за її межами. Магазини, садочки, школа, дитячі майданчики, лікарні – це все має бути, якщо у вас є на це запит.
Вікторія Берещак

Вікторія Берещак

Оглядачка ринку нерухомості

Отже, рекомендується уникати оренди квартир у будинках, які вже в напіваварійному стані та були побудовані у період з 1960 по 1980 роки. Ці будинки є старими та зношеними, і не відповідають вимогам щодо енергоефективності.

Раніше ми повідомляли, яке найневдаліше планування квартири завадить її продажу. Також сайт Pro Гроші дізнався у експертки з нерухомості Вікторії Берещак, на якому поверсі насправді не варто купувати квартиру.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.