Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Чого хочуть багатії: за яке житло готові віддавати величезні гроші

Разом з експерткою розібралися, які вимоги до нерухомості встановлюють багатії та що хочуть отримати після купівлі

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

У багатіїв є певні вимоги до купівлі житла

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Вимоги багатіїв та середньостатистичних людей до купівлі нерухомості дуже відрізняються. Зазвичай статусні особи під час вибору квартири звертають увагу на безліч дрібниць, які відіграють чимало важливу роль у їх рішенні.

Про те, яке житло готові купувати багатії, сайту Pro Гроші розповіла експертка з ринку нерухомості Вікторія Берещак.

На які квартири багатії готові витрачати величезні гроші?


Для статусних людей дуже важливо, щоб житловий комплект та сама квартира відповідала певним вимогам. Загалом є три основні критерії, за якими багатії обирають житло для себе.

  1. Локація в розрізі центрового місця розташування. Як правило, це має бути історичний або діловий центр. Для фінансово забезпечених людей принципово жити у Печерському районі Києва, тому що для них це статус.
  2. Характеристики квартири. Зазвичай серед багатіїв спостерігається високий попит на пентхауси, дворівневі квартири з підвищеним плануванням та великі квартири від 150-160 квадратних метрів. Важливо, щоб у квартирі можна було розмістити робочий кабінет для натхнення бізнесменів, власний спортзал та додаткові характеристики на кшталт зимового саду, тераси тощо.
  3. Приватність та захищеність. Це критерії, які визначають покупця високого рівня, для них принципово важливо жити в будинках, де розташовано лише 20 квартир та знати хто їх сусіди.

В деяких комплексах важко купити квартиру навіть за наявності десятків мільйонів доларів, поки потенційних мешканців не перевірять та вони не підтвердять свою відповідність певним вимогам. Статусним людям важливо розуміти, що вони захищені від зовнішнього пилу, тому у комплексі має бути цілодобова охорона, контроль системи доступу, можливо навіть біометричний та обов'язкові відеокамери.
Вікторія Берещак

Вікторія Берещак

Оглядачка ринку нерухомості

Які деталі важливі для статусних покупців?


Якщо говорити про вторинний ринок, то там додатковими атрибутами є планування та наповнення квартири, адже, якщо багатії купують квартири "з рук", то вони дуже прискіпливо дивляться на дві речі:

  • чи це свіжий дизайнерський ремонт, який відповідає трендам та їх запитам;
  • які саме будівельні матеріали, техніка та бренди були використані.

Тому що для них дуже важливо, щоб це були топові бренди, італійські меблі, плитка тощо.

Якщо говорити про такого покупця на первинному ринку, то він ще звертає увагу на статусність самого комплексу, наскільки лобі та місця загального користування відповідають його рівню. Я знаю один комплекс дуже престижний, де квадратний метр плитки, якою укладений під'їзд, коштує кілька тисяч доларів, оскільки вона замовлялася у відомої британської дизайнерки, – каже експертка.

Тобто, багатії платять не лише за свою квартиру, а ще й за інші деталі, з яких складається екстер'єр та інтер'єр цього будинку. Для них також принципово, аби в лобі був лаунж-простір для того, щоб була можливість провести зустріч з партнерами.

А консьєржи для них мають бути, як особисті помічники, щоб вони могли прослідкувати, аби таксі приїхало вчасно, замовити доставку їжі, замовити клінінг тощо.

Виходить, для того, аби догодити багатіям, житловий комплекс має відповідати усім вищевказаним вимогам, але зазвичай таких покупців щось не влаштовує й вони відправляються на подальші пошуки ідеального житла.

Раніше ми розповідали, що буде з вторинним ринком нерухомості через 10 років. Також ми писали, чого чекати від ринку нерухомості влітку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.