Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Чекає на неприємний сюрприз? Що буде з цінами на квартири у Києві зовсім скоро

Нерухомість у центрі міста зараз не користується популярністю і на сьогодні коштує дещо дешевше, ніж до війни

Колаж: Pro Гроші

Люди вибирають житло біля метро та бомбосховищ

Колаж: Pro Гроші

Київ на сьогодні не вважається безпечним місцем для життя, а тому і ціни на житло почали знижуватися за останні два тижні. Однак жителів столиці хвилює питання, що з цінами буде далі.

Про це пише Оbozrevatel.

Наприкінці липня вартість оренди на столичні квартири почала зростати. Однак через ракетні удари по столиці та нові побоювання щодо атаки з боку Білорусі, багато киян залишають місто, а тому попит на оренду падає.

Нерухомість у центрі Києва зараз не користується популярністю. У Печерському районі однокімнатну квартиру із сучасним ремонтом та побутовою технікою можна орендувати від 13 до 18 тисяч гривень. Це десь на 40% менше, ніж до війни.

До речі, попит на оренду формується не лише з огляду на ремонт квартири, інфраструктури, а й наближеністю до метро та бомбосховищ. Зараз це дуже важливий критерій в орендарів.

Середні ціни на оренду у Києві такі:

  • однокімнатну квартиру можна орендувати за 8-10 тисяч гривень;
  • двокімнатну квартиру – за 12-14 тисяч гривень;
  • трикімнатну квартиру – за 14-15 тисяч гривень.

В опалювальний сезон орендодавці зазвичай не підвищують ціни на оренду. Все через те, що люди платять дорожче за комуналку з урахуванням опалення. Так станеться й цього року. А от ближче до травня оренда квартир може подорожчати орієнтовно на 20%.

Як орендувати свою першу квартиру

Раніше ми розповідали, що є декілька важливих етапів, які слід відповідально пройти перед укладенням договору про оренду. Вони такі:

  • визначитись, де шукати квартиру для оренди;
  • вивчити цінову політику;
  • оглянути квартиру;
  • скласти договір.

Читайте детально про кожну з цих порад у нашому матеріалі про оренду житла. Ми писали й про те, як легально здавати свою нерухомість під оренду.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.