Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Арештували 200 об’єктів майна та 3 млн доларів: у чому підозрюють відомого київського забудовника

Київський забудовник протягом трьох років не сплачував податки: держбюджет недоотримав близько 140 млн гривень

Колаж: Pro Гроші

Київський забудовник Андрій Мартинов недоплатив податків у розмірі 140 мільйонів гривень

Колаж: Pro Гроші

Київська міська прокуратура ухвалила рішення арештувати майно та фінансові надходження одного з найбільших забудовників регіону – Андрія Мартинова, за несплату податків в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє пресслужба відомства в Telegram-каналі.

За інформацією прокуратури, а також Державного бюро розслідувань бізнесмен протягом кількох років з 2019 по 2021 рр. – здійснював схему ухилення від сплати податків. Оскільки він займався реалізацією житлових приміщень, то мав поповнювати державний бюджет видатками у розмірі 18% з оборудок.

Проте Андрій Мартинов при продажі квартир та нежитлових приміщень у новобудовах декларував угоди та отримані з них фінансові надходження як діяльність фізичної особи, а не підприємницьку. Це дозволило йому сплачувати податок у розмірі 5%. Подібна махінація позбавила казну близько 140 млн гривень.

Ці кошти були отримані забудовником завдяки реалізації протягом вказаного періоду близько 900 квартир та приміщень комерційного призначення у новобудовах.

Арешт майна і коштів

Аби відшкодувати завдані збитки, Державне бюро розслідування ініціювало арешт майна підозрюваного. Тож клопотанням Київської міської прокуратури та ухвалою Печерського районного суду м. Києва були конфісковані такі об’єкти:

  • більше 100 квартир;
  • майже 80 нежитлових приміщень;
  • понад 30 земельних ділянок.

Більше того, правоохоронці здійснили обшуки у деяких приміщеннях, власником яких фігурував забудовник. Працівники органів вилучили фінансові збереження у різній валюті на загальну суму понад 3 млн доларів. Гроші передали в Агентство з розшуку та менеджменту активів.

Тепер Мартинову, згідно частини 3 статі 212 Кримінального кодексу України, грозить покарання: штраф до 25 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів, а також позбавлення права займатися професійною діяльністю строком до 3 років. Конфіскація майна, передбачена санкціями, уже здійснена.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що приміщення легендарного заводу "Арсенал" виставили на аукціон. Також ми повідомляли, що McDonald’s відкриває ще сім закладів у Києві.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.