Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Приміщення легендарного заводу "Арсенал" виставили на аукціон – стартова ціна

Ці будівлі в столиці є частиною пам’ятки містобудування і архітектури національного значення

Фото: Фонд держмайна, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Приміщення заводу "Арсенал" виставили на аукціон

Фото: Фонд держмайна, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

У Києві виставили на продаж приміщення колишнього заводу "Арсенал", який розташований у центрі столиці. Початова вартість усіх приміщень стартуватиме від 400 тис. гривень.

Про це йдеться на сайті Фонду держмайна.

Локація приміщень – вулиця Князів Острозьких (Московська), 8. Аукціон відбудеться 12 жовтня, прийом пропозицій будуть проводити до 11 жовтня 2022 року, 20:00.

"Активи мають гарне місце розташування в центрі міста, забезпечені гарною логістичною розв’язкою, підключені до всіх необхідних комунікацій", – наголошують у Фонді держмайна.

Лот 1: частина приміщень корпусу № 1 ("Виробничі майстерні")

Так, Фонд оголосив про продаж через аукціон двох приміщень у корпусі № 1, що були збудовані у 1850−1851 роках і слугували виробничими майстернями.

Площа приміщень – 350,8 кв.м. Стартова ціна – 23 096,23 грн.

Водночас, у Фонді держмайна нагадують, що є важлива умова продажу. Зокрема, покупець зобов'язаний забезпечити збереження частини нежитлових приміщень корпусу № 1 першого поверху загальною площею 350,8 кв.м., що є частиною пам’ятки містобудування і архітектури національного значення – "Виробничі майстерні" 1850-1851 рр.

Лот 2: частина приміщень корпусу № 7 ("Ковальська майстерня")

Вони розташовані за тією ж адресою, що і "Виробничі майстерні".

Площа приміщень – 150,0 кв.м. Стартова ціна – 377 717,86 грн.

Умовою продажу є збереження частини нежитлових приміщень корпусу №7, загальною площею 150,0 кв.м, за адресою: м.Київ, вул. Московська, 8, відповідно до вимог Закону України "Про охорону культурної спадщини".

Як відомо, завод "Арсенал" у Києві був заснований ще у 1764 році. Один із найбільших виробників України у сфері приладобудування, зокрема – оптичних приладів та оптико-електронних систем У різні часи він виготовляв продукцію для таких важливих сфер як авіація, космос, медицина. Також на заводі виготовлялися фотоапарати "Київ", світлофори, банківську техніку та газові лічильники.

Раніше ми розповідали про те, яким бізнесом вигідно займатися навіть під час війни. Також ми писали, що туристичні компанії поступово відновлюють діяльність.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.