Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як не стати тираном для підлеглих? 10 ознак того, що ви зразковий керівник

Сильних лідерів можна розпізнати за кількома критеріями, які іноді всі забувають

Колаж: Pro Гроші

Керівник – головна людина на будь-якому підприємстві

Колаж: Pro Гроші

У нелегкі часи для України вже чимало людей вимушено змінили свою роботу. Так чи інакше працювати на новому місці достатньо важко, адже треба пройти період адаптації. Однак бути гарним керівником теж нелегко і досить відповідально для будь-якого колективу.

В матеріалі ми розкажемо про те, які 10 ознак повинен мати зразковий та успішний начальник.

Керівник – головна людина на будь-якому підприємстві, від якої залежить успішність, продуктивність, надійність та безпека компанії. Аби досягти успіхів, а також мати щасливу та мотивовану команду, яка хоче досягати більше цілей, треба дотримуватися кількох правил.

Надихайте

Сильні лідери вирізняються з-поміж інших тим, що вони вміють надихати працівників у своїй команді. За такими людьми хочеться йти, адже це означає, що вони вірять у своє діло та "горять" ним.

Робітників можна мотивувати грошима, але цього вистачить ненадовго. Рано чи пізно людям буде недостатньо лише цієї мотивації. Коли колектив працює не лише заради грошей, а заради якоїсь спільної мети, це зовсім інший рівень.

Геть детальний контроль

Гарні керівники не стоять над головою свою підлеглих, контролюючи кожну дію. Талановиті директори вміють правильно делегувати роботу та повноваження.

Якщо ж ви бачите, що ваш підлеглий не може правильно виконати задачу, яку ви йому доручили, то в такому випадку необхідно вміти порекомендувати найкращі варіанти розв’язання проблем та направити працівника.

Однак слід памʼятати, що ставлячи завдання своїй команді, хороший керівник дає їм право вирішити його так, як їм зручно і як вони вміють, ​​якщо цікавить лише результат, а не метод виконання.

Ви одне ціле з командою

Важко бути керівником вищого рівня, якщо не знаєте труднощів своєї команди та не можете адекватно оцінювати їхню роботу. Це необхідно для того, щоб ставити правильні задачі перед робітниками, які вони точно зможуть осилити.

Познайомтеся краще зі своїми людьми

Робота з клієнтами досить важлива, але і про працівників не варто забувати. По-перше, необхідно задовольнити потреби своєї команди.

Гарні керівники завжди готові вислухати та обговорити будь-яку проблему, адже всі знають, що щасливі люди працюють набагато ефективніше, а ще отримують задоволення від роботи.

Не стійте на одну місці

Хороший директор завжди відкритий до змін та має гнучке мислення. Такі люди не бояться змінювати неефективні старі системи на нові методи роботи, які лише покращують результат.

Керівники такого рівня завжди вислуховують ідеї та пропозиції співробітників, а також заохочують їхню активність та дозволяють підлеглим брати на себе відповідальність.

Шукайте баланс

Хороші керівники мають бути одночасно лояльні та тверді до колективу. Важливо знайти цей баланс, а не впадати у крайнощі. Ніхто не працюватиме у колективі, де директор тиран чи навпаки дає підлеглим привід собою нехтувати.

Керівник має право карати робітників, але лише справедливо. Адже кожен має розуміти, що він не залишиться безкарним за порушення правил чи невиконання роботи.

Помилки – нормально

Помилок не треба боятися чи уникати. В дитинстві більшість за них отримувала чимало стусанів. Однак помилятися — це нормально.

Задача хорошого керівника вміти сприймати помилки своїх робітників та опрацьовують їх разом із ними, адже вони теж проходили той самий шлях і теж помилялися.

Видихніть та заспокойтеся

У стресовій ситуації має бути та людина, яка залишається спокійною та не піддається паніці, навіть якщо всередині відбувається хаос. Ця людина — керівник, адже він головний і саме він контролює ситуацію. Якщо ви втратите контроль, то разом з ним і втратите довіру команди, яку майже неможливо повернути.

Допомагайте колективу

Хороший керівник допомагає колективу. Він не заморочиться і буде працювати на одному рівні з підлеглими: стане за касу магазину, проведе майстер-клас новачкові, особисто прийме клієнта. Для нього це нескладно, адже він колись сам був на тій же посаді.

Не забувайте пишатися

Директори вищого рівня горді успіхами своєї команди. Також ці люди прагнуть того, щоб працівники самі були зацікавленні у досягнення поставлених цілей. А цього можна досягти лише завдяки правильній мотивації.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.