Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Знайти роботу стало легше? Як тепер рободавці змінили пріорітети щодо кандидатів

У Міністерстві соціальної політики кажуть, що держава активно підтримує цей процес і навіть пропонує законодавчі ініціативи, аби підтримати зміни

Фото: Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Ситуація на ринку праці в Україні змінилася на користь людей з інвалідністю

Фото: Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

На фоні нестачі трудового ресурсу через збройну агресію РФ, в Україні роботодавці усе активніше запрошують на роботу громадян з інвалідністю. Держава, тим часом, не стоїть осторонь і теж приєдналася до цього процесу.

Про це розповіла в етері телемарафону міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

"Ми повинні розуміти, що до цих людей ми маємо ставитися по-іншому й розглядати їх, як той ресурс, який може підтримати й розвивати Україну в той час, коли частина здорового, без інвалідності населення, воює", – наголосила вона.

Жолнович зазначила, що держава активно підтримує цю тенденцію.Так, наразі Мінсоцполітики спільно з Мінекономіки розпочали серію грантової підтримки для людей з інвалідністю — ветеранів з інвалідністю, що готові розвивати свій бізнес, а також для членів їхніх родин.

А вже у 2024 році в Україні запрацює законодавча ініціатива, яка дозволить збирати більше коштів, які потім спрямують на підтримку людей з інвалідністю.

"Замість адміністративно-господарських санкцій, які важко стягувати, важко адмініструвати, пропонуємо цільовий збір, який дозволить зібрати більше коштів", – пояснила міністерка.

Українцям обіцяють зробити престижною одну з професій

Невдовзі Мінцифри разом з МОН обіцяють представити зміни, спрямовані на інновації та формування іншого мислення у поколінь, що підростають.

Крім того відомства визначать необхідні для розвитку України компетентності, які варто виховувати серед людей, та створювати навчальні програми, стандарти та мережу освіти на їх основі.

Очікується, що після цих змін, професія педагога має стати однією з найпрестижніших у країні

Які професії можуть зникнути через штучний інтелект

Дуже ймовірно, що стрімкий розвиток ШІ у майбутньому загрожуватиме існуванню 10 професій, побудованих на створенні, аналізі, компіляції, обробці інформації. Йдеться про:

  • роботу в ЗМІ (журналісти, редактори, СЕО);
  • технічні спеціальності (програмісти, кодери, аналітики даних, інженери-програмісти);
  • маркетологів;
  • роботу галузі юриспруденції (помічники юристів, параюристи);
  • фінансові вакансії (консультанти та аналітики);
  • трейдерів;
  • викладачів;
  • бухгалтерів;
  • графічних дизайнерів;
  • спеціалістів служби підтримки.

Раніше ми розповідали, як змінилися зарплати депутатів під час війни. Також ми писали, у кого з вчителів найвищі зарплати.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.