Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деякі українці можуть отримати ваучер на безоплатне навчання: хто має право

Завдяки цій сумі грошей ви зможете навчитися за 123 професіями та спеціальностями

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Ваучер на безоплатне навчання в Україні можуть отримати не всі

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні переселенці та ветерани зможуть отримати ваучер на безоплатне навчання у закладах освіти. Зокрема, перепідготовку за робітничою професією, підготовку за спеціальністю для здобуття ступеня магістра або магістра за іншою спеціальністю, спеціалізацію чи підвищення кваліфікації.

Про це йдеться в Telegram-каналі "Ти ж юрист".

Ваучер на навчання може бути виданий в тому числі внутрішньо переміщеним особам та ветеранам, якщо вони:

  • не зареєстровані в центрі зайнятості як безробітні;
  • не отримували ваучер раніше;
  • не проходили протягом останніх 3 років перепідготовку коштом Фонду державного соціального страхування на випадок безробіття;
  • мають професійну (професійно-технічну), фахову передвищу або вищу освіту.

Завдяки ваучеру можливе навчання за 123 професіями та спеціальностями. Щоб отримати ваучер треба мати професійну (професійно-технічну), фахову передвищу або вищу освіту, мати відповідні документи та не бути зареєстрованим в центрі зайнятості як безробітний.

Усі охочі можуть заповнити заявку на сайті, термін обробки запитів складає до трьох робочих днів.

Сума ваучера на навчання (підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації) складає 26 840 грн, отримати його можуть особи старше 45 років.Представники яких професій заробляють від 40 тисяч гривень

Військовослужбовець

На жаль, в Україні триває повномасштабна війна, тому на фронті вкрай необхідні досвідчені бійці. Військкомати відкрили та розмістили на профільних ресурсах десятки вакансій для військовослужбовців. У середньому зарплата становить 59,3 тис. грн, проте ті українці, які виконують військові завдання на передовій, отримують близько 120 тис. грн на місяць (з урахуванням доплати у 100 тис. грн).

Які вимоги до чоловіків – вік від 27 років, відсутність медичних протипоказань, витривалість, хороша фізична підготовка.

Прохідник на шахті

У Дніпропетровській області шукають чоловіків для роботи прохідниками у шахтах. Завдання — за допомогою перфораторів та бурових установок проводити вироблення в шахті. Це одна із найскладніших спеціальностей, тут можна заробити від 42 тисяч гривень на місяць.

Крім офіційної відпустки, медичного обслуговування, високої зарплати та соцгарантій, також можна отримати можливість раніше вийти на пенсію за наявності певного стажу роботи на шахті.

Автомаляр

Спеціаліст цієї професії повинен займатися рихтуванням, підготовкою авто до фарбування, шпаклюванням, поліруванням та фарбуванням. На роботі можна отримати безплатний інструмент, навчання. Втім більше переваг для працевлаштування у фахівців, які вже мають досвід роботи. Зарплата починається від 45 тисяч гривень на місяць.

Раніше ми писали, які фахівці найбільш затребувані в Україні та яку зарплату їм пропонують. Також ми розповідали, за що роботодавець може отримати 8 років тюрми.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.