Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Зарплата мрії? Скільки отримують вчителі приватних шкіл

Зарплата вчителів у приватних школах може бути вищою порівняно з державними установами, але це залежить від багатьох чинників

Фото: Pexels

Розповідаємо, яку зарплату платять вчителям у приватних закладах освіти

Фото: Pexels

У процесі забезпечення якісної освіти ключову роль відіграють вчителі. Однак не всі викладачі отримують однакову зарплату. У приватних школах зарплата освітян може значно відрізнятися від тих, що працюють у державних закладах.

Pro Гроші вирішили дізнатися, скільки платять вчителям в приватних школах України. Для цього редакція проаналізувала сайт з пошуку роботи Work.ua.

Результати аналізу вказують на значну різницю у заробітній платі вчителів залежно від кількох факторів, таких як навчальний заклад, регіон, складність викладання, кваліфікація та предметна спеціалізація.

Яку зарплату платять вчителям у приватних школах

У Києві зарплата вчителя-викладача української мови та літератури в приватних школах може сягати від 15 000 до 25 000 гривень. Вони відповідають за навчання дітей віком від 8 до 13 років, включаючи викладання профільного предмета відповідно до академічної стратегії школи, підготовку навчальних матеріалів та впровадження проєктних технологій.

Звісно, вимоги до вчителів дуже високі, вони повинні мати досвід використання електронних платформ, знати вікову психологію дітей та впроваджувати інтерактивні методи навчання.

У Дніпрі зарплата вчителів початкових класів в приватних школах коливається від 17 000 до 22 000 гривень. В їхні обов'язки входить:

  • проведення уроків згідно з навчальним планом;
  • виховання та формування позитивної атмосфери в класі;
  • співпраця з батьками та іншими працівниками школи для забезпечення ефективного навчання та розвитку дітей.

Вимоги до кандидатів також включають вищу освіту з педагогічною спеціальністю та гнучкість у спілкуванні.

У Харкові зарплата вчителям англійської мови в приватних школах становить 15 000 гривень. Від освітян вимагають грамотне володіння іноземною мовою, комп'ютерну грамотність та бажання працювати з дітьми.

А ось у Києві вчителям англійської мови пропонують вже 35 000 гривень. До кандидатів також висувають великі вимоги, включаючи наявність сертифікатів, що підтверджують право викладання в міжнародних школах, знання методик викладання та досвід використання електронних платформ.

Скільки платять за перевірку зошитів

Українські вчителі отримують додаткову оплату за перевірку зошитів учнів, проте ця оплата варіюється залежно від класу та предмета. Згідно з Інструкцією, затвердженою Міністерством освіти України, розмір додаткової оплати такий:

У І-IV класах – 15% від ставки заробітної плати.

У V-XI (XII) класах та ЗВО І-II рівнів акредитації – розмір додаткової оплати різний за предметами:

  • мови та література – 20%;
  • математика – 15%;
  • іноземна мова, стенографія, технічна механіка (конструювання) та креслення – 10%;
  • викладачам курсів – 6% (якщо це передбачено навчальними планами).

Важливо відзначити, що для вчителів загальноосвітніх шкіл, шкіл-інтернатів і училищ фізичної культури, додаткова оплата за перевірку робіт з креслення не передбачена.

Раніше ми повідомляли, які доплати передбачені вчителям. Також ми писали, хто з вчителів може розраховувати на доплати та надбавки у 2023 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.