Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Робота таємного покупця: що входить до обов'язків та які зарплати пропонують

З'ясовували, які обов'язки мають таємні покупці та як вони мають звітувати про свою виконану роботу

Фото: Unsplash, Pro Гроші. Колаж: Pro Гроші

Робота таємного покупця розглядається найчастіше як підробіток

Фото: Unsplash, Pro Гроші. Колаж: Pro Гроші

Дуже часто компанії, які надають послуги чи займаються продажами, наймають людину, яка "маскується" під звичайного покупця. Таким чином перевіряють працівників компанії, і саме ці люди й називаються таємними покупцями.

Багато таких вакансій зараз можна знайти на популярних порталах пошуку роботи. Сайт Pro Гроші розбирався, як влаштуватися таємним покупцем та скільки можна заробити грошей.

Як відбувається процес перевірки

Наприклад, таємний покупець, якого найняла компанія, йде до магазину, робить замовлення та спілкується з персоналом. Часом йому дають такі вказівки:

  • перевірити конкретну річ;
  • поставити конкретні запитання;
  • записувати всі розмови на диктофон.

Усі результати перевірки таємний покупець передає компанії, що його найняла. Його навіть можуть попросити пройти певне опитування.

Яке основне завдання

Основне завдання – перевірити усе, що вимагає компанія, і при цьому залишитися непомітним.

Як влаштуватися на роботу таємним покупцем

Стати таємним покупцем не важко, ними часто працюють студенти або люди без досвіду роботи. Але повноцінною роботою це назвати складно, скоріше це розглядається як підробіток.

Які вимоги до таємного покупця у роботодавців

Таємний покупець повинен:

  • виконувати перевірку у суворій відповідності до легенди та сценарію, продиктованого анкетою та інструкцією;
  • поводитися природно, як звичайний клієнт, не видаючи себе;
  • мати доступ до інтернету.

При цьому зайнятість становить 2-3 години на день, 4-5 днів на тиждень. Заробітну плату таємному покупцю наразі пропонують від 9 тисяч гривень.

У іншій вакансії роботодавець просить від кандидатів схоже, але ще потрібно мати диктофон чи телефон з такою функцією, а зарплата така: 200-300 грн за неповний робочий день (2-3 години) або ж 500-700 грн за повний робочий день.

Які зарплати пропонують українцям за кордоном

Сайт Pro Гроші розповідав, шо наші громадяни виїхали в різні країни Європи після початку повномасштабного вторгнення. З огляду на потребу в коштах для проживання вони знаходять роботу різного ступеня складності, так само різниться оплата праці. Наприклад, у Польщі найчастіше українці працевлаштовуються на будівництві чи складах, у готельно-ресторанному секторі, на виробництві тощо. В середньому можна заробляти 3 000-4 000 злотих (26 537-35 383 грн) на місяць.

Німеччина пропонує біженцям вакансії в гастрономії, на логістичних складах, в автомобільній галузі, на переробних підприємствах та ін. Середні оклади становлять 1 500-3 500 євро (60 000-139 159 гривень). Звісно, це залежить від кваліфікації та наявності освіти в галузі.

В Чехії найпопулярніший і затребуваний напрямок роботи – виробництво запчастин. Водіям платять приблизно 24 000-35 000 чеських крон (40 454-58 996 гривень), кухарям менше – до 28 000 крон (47 198 гривень).

Раніше сайт Pro Гроші розбирався, хто отримує найбільше під час війни. Також ми писали, яку зарплату пропонують українцям у різних країнах ЄС.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.