Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Техногіганти запропонували величезні зарплати за роботу з ШІ – названі суми

Такі компанії, як Amazon, Meta чи Netflix, готові дорого заплатити за фахівця, який вміє працювати зі штучним інтелектом

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Техногіганти пропонують високі зарплати тим, хто вміє працювати з ШІ

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

На світовому ринку праці відбулися кардинальні зміни. Техногіганти почали пропонувати величезні зарплати кандидатам, які вміють працювати зі штучним інтелектом. Таких вакансій стало більше в чотири рази.

Про це пише The Wall Street Journal.

Суми зарплат вражають. Компанії рівня Amazon, Meta чи Netflix пропонують річний заробіток до 900 тис. доларів. Головна вимога до кандидатів – розумітися на використанні генеративних алгоритмів ШІ, які здатні підсилити продуктивність команд і якісь продуктів. При цьому таких кваліфікованих фахівців у світі дуже мало.

Які зарплати пропонують на вакансіях, пов’язаних із генеративним ШІ

  • Netflix. Оплата посади менеджера продукту, орієнтованого на ШІ, якого шукають у цю компанію, становить близько 900 тис. доларів. Таку суму фахівець повинен заробити за рік.
  • Hinge. Компанія, яка розробила застосунок для знайомств, планує найняти віцепрезидента зі штучного інтелекту. Його платня за рік становитиме до 398 тис. доларів. Такий фахівець повине розвивати ШІ-стратегію продукту;
  • Amazon. Компанія відкрила вакансію для старшого менеджера з прикладної науки та генеративного ШІ з прогнозованим рівнем заробітку до 340 300 доларів.
  • Meta шукає інженера-дослідника генеративного ШІ з річною зарплатою 137 тис. доларів. При цьому компанія поставила вимогу – кандидата обирають серед нещодавніх випускників коледжу;
  • Nvidia опублікувала вакансію для дослідника генеративного ШІ рівня джуніора, і обіцяє зарплату від 156 тис. до 247 тис. доларів.

Чим загрожує стрімкий розвиток ШІ

Колишній глава Microsoft Білл Гейтс переконаний, що штучний інтелект – найважливіша інновація нашого часу. Однак він вважає, що ШІ призведе до масового скорочення робочих місць. І до цього треба готуватися вже зараз.

Білл Гейтс прогнозує, що штучний інтелект активно використовуватимуть у сферах програмного забезпечення, ігор, пошуку ліків та візуалізації. Це суттєво вплине на ринок праці, оскільки багато програмістів, інженерів і робітників, які залежать від корпорацій, можуть бути замінені автоматизованими системами.

Наслідки такого розвитку можуть призвести до масового безробіття та посилення нерівності. Тому вже зараз потрібно задуматися, як підготуватися до неминучих змін та приєднатися до креативної економіки. Одним зі способів може бути переорієнтація освіти та особистий розвиток в бік креативності.

Раніше ми писали про те, які професії не зникнуть через нейромережу. Також ми розповідали, як штучний інтелект вже змінює ринок праці і що буде далі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.